Actualitate

Un ochi rade, da’ buzunarul plange…

Publicat: 22 feb. 2010
1

Scriam acum o saptamana ca Mircea Geoana a declarat închise lucrarile Congresului extraordinar al Partidului Social Democrat înainte de a începe. Si asa a fost, dar nu pentru cine s-a pregatit, ci pentru cine s-a nimerit, vorba nou alesului Victor Ponta. Adrian Nastase si Ion Iliescu iar mai apoi Radu Mazare si Miron Mitrea au demonstrat ca pestritii din Ferentari si ghicitoarele din Colentina nu sunt mijloace de a impune, nici macar unor delegati alesi pe spranceana, un vesnic pierzator celor învatati atat de bine cu gustul puterii. Ratiunea a învins, s-a produs cu mari convulsii schimbul de generatii, iar poporul pesedist îsi poate recapata încrederea ca va ajunge sa domine scena politica romaneasca avand în frunte un intelectual necompromis, energic, nascut parca pentru politica. Nastase se dovedeste excelent la selectie, eticheta de mic Titulescu potrivindu-i-se de minune de pe acum marelui Ponta!
Paradoxal, al treilea vicepresedinte national dupa numarul de voturi obtinut, primarul de Iasi Gheorghe Nichita nu se bucura. Un ochi rade, pentru voturile obtinute, dar buzunarul plange pentru ca investitia în Mircea Geoana nu s-a amortizat nici pe sfert. PSD a stat la guvernare doar jumatate de an si altii au fost mai iuti de picior (sau de mana) decat liderul filialei iesene, punandu-si oameni în guvern si în alte functii cheie. Prezidentialele s-au pierdut, iar acum si influenta lui Gheorghe Nichita la centrul propriei formatiuni a scazut brusc, apartenenta sa la echipa pierzatoare fiind de notorietate. Iar ca tabloul sa fie complet, sa precizam si ca filiala ieseana a PSD a prins grai, primarii în frunte cu Mihai Mihalache, dar si europarlamentarul Catalin Ivan fiind în opozitie de idei si actiune cu cel în fata caruia, pana mai ieri, nimeni nu îndraznea sa deschida gura fara a fi exclus din partid. Nu spun de altii, dar sa vedem daca Nichita îsi mai permite acum sa-l excluda pe primarul de Schitu Duca pentru nesupunere. Haida de, peste o luna îi va spune lui Victor Ponta ca el l-a încurajat pe Mihalache sa fie vector de opinie, ba i-a si confectionat pancarta pe care era inscriptionat „Ponta presedinte!” Uite cum, prin forta împrejurarilor, Mihai Mihalache a ajuns mai tare decat exclusul Constantin Simirad!
Daca la Iasi, de la stadiul de barfa si terapie de grup se va trece la dezbateri serioase si libere în interiorul filialei PSD, mai mult ca sigur viitorul politic al primarului Gheorghe Nichita se va sfarsi peste doi ani brusc si iremediabil.

Adauga un comentariu