International

Un oficial de la Casa Alba a efectuat doua vizite secrete in Coreea de Nord anul trecut

Publicat: 24 feb. 2013
1

Un oficial de la Casa Alba a efectuat anul trecut doua vizite secrete in Coreea de Nord, in vederea unei ameliorari a relatiilor dintre cele doua tari dupa instalarea la putere a lui Kim Jong-un, potrivit editiei de sambata a cotidianului american The Los Angeles Times, scrie Mediafax.

Citand oficiali americani care au solicitat protectia anonimatului, cotidianul precizeaza ca aceste vizite, efectuate in aprilie si august, au avut ca scop sa il incurajeze pe noul lider nord-coreean sa isi modereze politica externa.

Potrivit The Los Angeles Times, un veteran CIA, Sydney Seiler, care vorbeste fluent coreeana si este insarcinat cu politica coreeana in cadrul Consiliului National de Securitate, a participat la ambele vizite.

Mai multi oficiali americani au vizitat Coreea de Nord in trecut, inclusiv secretarul de Stat Madeleine Albright, care a efectuat o vizita oficiala in 2000, scrie cotidianul.

Anterior, ultima vizita a avut loc in 2009, cand emisarul special Stephen Bosworth a incercat sa relanseze negocierile asupra programului nuclear nord-coreean.

Adauga un comentariu