Coronavirus

Un oficial sanitar din Franţa avertizează: Nu va mai gândiţi că SARS-CoV-2 şi-a schimbat comportamentul şi ”s-a îmblânzit”

Publicat: 25 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un oficial sanitar din Franţa avertizează Nu va mai gândiţi că SARS-CoV-2 şi-a schimbat comportamentul şi s-a îmblânzit
teste coronavirus

Un oficial sanitar din Franţa avertizează şi trage un semnal de alarmă privitor la temutul virus ucigaş SARS-CoV-2. Acesta spune că noul coronavirus nu şi-a schimbat comportamentul şi nu s-a îmblânzit. Mai mult decât atât, numărul bolnavilor creşte.

Un oficial sanitar din Franţa avertizează: Nu va mai gândiţi că SARS-CoV-2 şi-a schimbat comportamentul şi ”s-a îmblânzit”

Nu va mai gândiţi că SARS-CoV-2 şi-a schimbat comportamentul şi ”s-a îmblânzit”, avertizează un oficial sanitar din Franţa.

Trebuie ”să încetăm să ne gândim că s-a schimbat comportamentul virusului” SARS-CoV-2 şi că ”s-a îmblânzit”, a îndemnat marţi, la postul France Inter, Martin Hirsch, directorul general al AP-HP, subliniind că în Ile-de-France ”numărul bolnavilor spitalizaţi creşte”, relatează AFP.

”Primul lucru pe care-l putem face mai bine este să nu ne mai gândim că s-a schimbat comportamentul virusului” care provoacă boala Covid-19, a subliniat conducătorul Assistance publique – Hôpitaux de Paris.

”Refrenul «brusc s-a îmblânzit» (…) este fals. În Ile-de-France, numărul bolnavilor spitalizaţi creşte, se dublează la 26 de zile”, a subliniat el, amintind că în perioada de vârf a crizei sanitare, ”la începutul lui martie”, numărul bolnavilor spitalizaţi ”se dublă la trei zile”.

Vârsta medie în spitale nu a scăzut

”Vârsta medie în spitale nu a scăzut”, a precizat Martin Hirsch, autorul ”L’énigme du nénuphar: face au virus”, o carte care urmează să apară miercuri la Editura Stock, în care povesteşte cum a trăit criza sanitară ca director al AP-HP.

”Ceea ce este cel mai important este comportamentul nostru, comportamentul personalului medical, medicilor, comportamentul populaţiei”, subliniază el.

Întrebat despre ”succesul” profesorului Didier Raoult, promotorul hidroxiclorochinei, Martin Hirsch i-a recunoscut directorului Institutului Méditerranée-Infection din Marsilia ”un talent absolut ramarcabil”.

El ”foloseşte vechile sfori complotiste (…), foarte inteligent, foarte bine făcut”. ”Spui mai întâi «sunt vânduţi toţi, mai puţin eu», deci discreditezi sistemul, iar apoi spui «sunt singurul care gândeşte că voi», gândirea prin identificare. Dacă sunt criticat e din cauză că am dreptate”, detaliază el.

Care este situaţia în ţară. Câte cazuri de COVID-19 au fost depistate în ultimele 24 de ore în România. Număr record de decese

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

35.816 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 9.593 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestarii pacienţilor care erau deja pozitivi, 732 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 3.367 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.08.2020 (10:00) – 25.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 58 de decese (32 bărbaţi şi 26 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constantă, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârsta 20-29 de ani, 1 deces la categoria 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârsta 40-49 ani, 10 la categoria 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârsta 60-69 ani, 20 decese la categoria de vârsta 70-79 ani şi 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

57 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbiditati, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbiditati.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.268. Dintre acestea, 490 sunt internate la AŢI.

Adauga un comentariu