Magazin

Un olandez reinventeaza cartofii prajiti

Publicat: 05 aug. 2016
1
Olandezul Sergio Herman, parte din tagma chefilor onorati cu stele Michelin, iese pe piata cu o noua abordare: Frites Atelier, un concept de magazin de tip „take away„, unde vinde cartofi prajiti high-end„. Dupa 26 de ani de „fine dining”, Sergio Herman a riscat cu un nou concept culinar. Un business in care ii are alaturi ca parteneri pe Peter Coins si Lhassan Ait Ali. Herman a schimbat total stilul clasic de prezentare. In loc de ketchup sau maioneza, cheful olandez a creat cinci sosuri stilate: béarnaise, clasic, cu busuioc, cu piper sau cu trufe, fara conservanti sau aditivi artificiali.

Vezi si INCREDIBIL! Iata de ce trebuie sa mananci cartofi prajiti dupa ce mergi la sala

Timp de 18 luni, a cautat si testat sute de soiuri de cartofi pentru a-i alege pe cei mai buni. S-a oprit la cartofii organici din provincia Zeelanda. O portie de cartofi prajiti costa intre 3.50 euro si 5 euro, in timp ce un platou vegetarian poate fi cumparat pentru 5-7 euro. Designul Frites Atelier este inspirat din cel al braseriilor traditionale frantuzesti, dar si din ahitectura restaurantului Balthazar din New York. Primul magazin s-a deschis la Haga, inca trei urmand sa fie inaugurate pana la finalul anului in Amsterdam, Arnhem si Utrecht. Sergio Herman este proprietarul a doua restaurante – The Jane, in Antwerp, si Pure C, in Cadzand – ambele premiate cu stele Michelin.





Adauga un comentariu