Local

Un pacient ars pe 56 % din suprafaţa corpului, internat la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi

Publicat: 12 ian. 2021
Spitalul Sf. Spiridon din Iași

Un pacient cu arsuri pe 56 la sută din suprafaţa corpului a fost internat la Iaşi. Tânărul, în vârstă de 23 de ani a fost transferat din Tg. Mureş şi internat la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi pe data de 3 ianuarie. Se afla în stare gravă la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă chirurgie plastică. Este intubat.

„Pacientul de 23 ani ars pe 56 la sută de la Tg Mureș a fost transferat și internat la noi în 3 Ianuarie. Este operat, intubat , în stare gravă în AŢI chirurgie plastică”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

O pacientă din Vaslui cu arsuri pe 80% din corp, transportată de la Iaşi în Germania

Un alt caz este acela al unei paciente, în vârstă de 32 de ani, din judeţul Vaslui a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corporală în urma exploziei unei butelii. Aceasta a fost internată la Iaşi, la Spitalul Sf. Spiridon, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă CCPR, în dată de 15 decembrie 2020.

Tânăra în aceste momente este condusă la aeroport cu o ambulanţă SMURD pentru a fi transferată cu un avion la Bucureşti. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Apărării Naţional trimit avionul Spartan pentru transfer în Germania. Este sedată, ventilata mecanic şi IOT pe suport hemodinamic.

„SMURD-ul duce la aeroport pacienta în vârstă de 32 ani, care prezintă arsuri prin flacără în urma unei explozii de butelie din Vaslui, cu 80 % din suprafaţa corporală, internată de noi la CCPR de pe data de 15.12.2020 când am adus- o de la Vaslui.

Bucureştiul trimite DSU, MS şi MApN trimit avionul Spartan pentru transfer în Germania Murnău, IOT+ VM, sedată, pe suport hemodinamic”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Adauga un comentariu