Eveniment-Social

Un padurar din Padureni a impuscat un om

Publicat: 14 ian. 2000

•Dupa ce a taiat un consatean si cauciucurile de la caruta altuia, Ioan Cojocaru a tras cu pusca in taranii revoltati

Un padurar din Padureni-Mogosesti a reusit intr-o singura zi sa distruga o caruta, sa taie un consatean la picior si, pana la urma, sa traga si cu pusca de vanatoare intr-un grup de tarani. Ioan Cojocaru (26 de ani) a fost trimis in judecata pentru o tentativa la infractiunea de omor calificat, rechizitoriul intocmit de procurorul criminalist absolvindu-l de savarsirea infractiunilor de distrugere si vatamare corporala. Pe 22 iulie 1999, padurarul Ioan Cojocaru se deplasa impreuna cu Ion Carlig spre Mogosesti, cu caruta celui din urma. Pe drum s-au intalnit cu un alt carutas, pe nume Mihai Carlig, care mergea spre casa cu atelajul plin cu lemne.

Padurarului i s-a parut ca lemnele sunt furate, asa ca l-a oprit pe Mihai Carlig si i-a cerut socoteala. Cu toate ca omul i-a zis ca nu a furat nimic, Ioan Cojocaru a scos baioneta de la sold si i-a taiat toate cauciucurile de la caruta, prin actiunea sa chinuind de fapt calul, care a fost nevoit sa traga sarcina cu mult mai greu decat deja se obisnuise. Dupa cateva ore, Fanica Dodan, un nepot de-al carutasului lasat pe jenti, s-a dus la padurar si i-a cerut socoteala pentru ceea ce a facut. In loc de raspuns, Ioan Cojocaru a scos din nou baioneta, cu care l-a taiat la picior pe tanar. Satenii care au vazut incidentul si care aveau cunostinta de povestea cu cauciucurile, s-au adunat sa se razbune pe padurar, care a dat bice cailor si a fugit de la fata locului.

Fiind urmarit indeaproape de caruta cu tarani revoltati, Ioan Cojocaru a fost ajuns la marginea unei paduri. Cand a vazut ca nu mai are scapare, padurarul a scos pusca de vanatoare, a incarcat-o cu doua cartuse si a tras un foc in plan orizontal. Alicele, trase de la distanta de 4-5 metri, l-au nimerit in abdomen pe Mihai Dodan, care s-a prabusit la pamant. Transportata de urgenta la spital, victima a scapat cu viata, insa a fost nevoie sa i se scoata colecistul si rinichiul drept, care erau ciuruite. Mihai Dodan a ramas cu o infirmitate ce-i diminueaza cu 60 % capacitatea de munca.

Pe timpul cercetarilor, Ioan Cojocaru, aflat in arest preventiv, a declarat ca nu a intentionat sa traga cu arma in grupul de sateni, sustinand ca anterior a executat un foc in plan vertical, dar cartusele nu au raspuns la comanda. Povestea padurarului nu a fost sustinuta si de catre martorii oculari, care au declarat ca acesta a indreptat pusca spre ei si a tras fara sa se uite. Daca va fi gasit vinovat de tentativa de omor calificat, Ioan Cojocaru risca o pedeapsa de pana la 10 ani inchisoare.loading...

Adauga un comentariu