Actualitate

Un parlamentar din Iasi este acuzat ca a fugit cu banii statului. Este a doua oara cand se intampla asta

Publicat: 30 mart. 2016
1

@ Fiscul a constatat ca respectivul parlamentar a folosit banii firmei in interes personal, dupa care societatea a dat faliment, inainte sa fie achitate datoriile catre bugetul de stat

Averea senatorului Ionel Agrigoroaei va fi supusa executarii silite, deoarece parlamentarul si-a falimentat in mod premeditat societatile, pe care le-a administrat folosind in interes personal fondurile din conturile firmelor. Cererea de executare a averii lui Agrigoroaei a fost depusa de Directia Regionala de Finante, deoarece nici dupa demararea procedurilor de lichidare patrimoniala societatile nu si-au achitat datoriile catre bugetul statului. Reamintim ca este vorba de firmele Aya Construct Design SRL si Aya Sports Design SRL, ambele societati urmand a fi radiate, chiar daca statul nu si-a recuperat inca banii. Fiscul a constatat ca ambele firme au intrat in faliment dupa ce Agrigoroaei a scos banii din conturi si i-a folosit in interes personal. Mai mult decat atat, Agrigoaroaei a ascuns stocurile de marfa si alte bunuri ale firmelor. Acestea sunt si motivele pentru care magistratii ieseni au dispus ca statul sa-si recupereze banii din vanzarea bunurilor personale ale senatorului. De altfel, magistratii ieseni au motivat in urma cu cateva zile decizia de executare a averii senatorului pentru datoriile firmei Aya Construct Design SRL.

„Notificat de catre lichidatorul judiciar, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, cu privire la deschiderea procedurii insolventei si obligatiei de predare a actelor contabile, pârâtul nu a dat curs demersurilor acestuia pentru a-si îndeplini obligatia legala mentionata în cuprinsul notificarii. In lipsa acestor documente, situatia financiar contabila a societatii debitoare la declansarea procedurii a fost realizata pe baza documentelor transmise de catre ANAF. In conformitate cu înscrisurile depuse la dosar de catre reprezentantii reclamantei, instanta observa ca, în conformitate cu ultima raportare fiscala, era înregistrat cu stocuri de marfa de 522.895 lei, creante nerecuperate de 845.756 lei, în casierie si conturi regasindu-se suma de 13.753 lei”, arata judecatorii de la Tribunalul Iasi, care au concluzionat ca senatorul a folosit banii firmei in interes personal. De precizat ca Aya Construct Design SRL a fost radiata in conditiile in care inregistrase datorii in valoare de circa 17.000 euro catre bugetul statului.

„Admite actiunea formulata de catre reprezentantii creditorului majoritar ANAF în contradictoriu cu pârâtul Agrigoroaei Ionel in calitate de administrator al debitorului SC Aya Construct Design SRL. Stabileste raspunderea personala a pârâtului pentru pasivul debitorului falit SC Aya Construct Design SRL, în sensul ca îl obliga sa acopere pasivului debitoarei rezultând din tabelul definitiv al creantelor”, au mai aratat magistratii ieseni. Dupa cum s-a mai precizat, la sfarsitul anului trecut, magistratii Curtii de Apel Iasi au luat decizia de a-l executa silit pe Agrigoroaei, pentru ca a sustras ilegal banii si din conturile celeilalte firme, respectiv Aya Sports Design SRL. In hotararea judecatoreasca referitoare la aceasta societate, magistratii au dispus ca averea lui Agrigoraei sa fie executata silit pentru recuperarea datoriilor firmei, in valoare totala 121.353 lei. Prin urmare, avand in vedere ca a fost gasit responsabil pentru datoriile ambelor societati comerciale Agrigoaroaei datoreaza acum statului circa 45.000 euro.

„Dupa cum rezulta din raportul cauzelor si imprejurarilor care au dus la starea de insolventa, la finele anului 2008 societatea debitoare avea stocuri in valoare de 83.500 lei si disponibil in casa si conturi la banci in valoare de 2.416 lei. Paratul nu a predat administratorului judiciar aceste active si nu a oferit nicio informatie cu privire la destinatia acordata acestora. Prin urmare, se constata ca acestea au fost folosite de catre parat in interes personal”, au aratat judecatorii Curtii de Apel Iasi. 

Comentarii
Adauga un comentariu