Actualitate

Un penal candideaza din nou la primarie

Publicat: 05 iun. 2012
1

@ Desi a fost pus sub acuzare de instanta de judecata si i s-a interzis sa mai candideze pentru o functie publica, primarul din Valea Seaca incalca din nou legea @ Valeriu Roman s-a inscris in cursa electorala pentru un nou mandat, punand in pericol intreaga comuna @ Oamenii pot avea de suferit daca duminica, in ziua votului, ar alege un candidat deja condamnat de instanta de judecata

Un primar penal este gata sa puna din nou stapanire pe comuna Valea Seaca. Valeriu Roman a fost condamnat de instanta de judecata pentru inselaciune si uz de fals, i s-a interzis sa mai participe la alegeri pe o perioada determinata de timp, dar cu toate acestea social democratul nu pune in aplicare decizia magistratilor. Ba chiar, Roman isi vede linistit de treaba si se arunca in lupta pentru un nou mandat la Valea Seaca. Cu toate ca Tribunalul Iasisectia penala l-a condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare, plus interzicerea unor drepturi. Roman nu pare deloc afectat si continua sa faca ilegalitati cu nemiluita. Roman a fost condamnat inca din mai 2011 pentru inselaciune, in dosarul 4425/99/2010, dupa ce a incercat sa traga teapa companiei de vinuri Cotnari SA. In mai 2007, Valeriu Roman si sotia sa Elena, patronii societatii Vali Rom SRL, au încheiat un contract cu Cotnari SA prin care se angajau sa distribuie vinuri în zona Moldovei. Valoarea contractului era de aproximativ trei milioane de lei, iar compania a cerut o serie de garantii. Cei doi au garat cu o casa si un teren deja ipotecate, fapt descoperit ulterior de anchetatori. Cei doi soti au prejudiciat compania cu 434 de mii de lei, problema ajungand imediat in fata judecatorilor. Acestia au dat in cursul anului trecut un verdict, care nu-l ajuta pe Roman, dar de care nu prea pare sa-i pese. Acesta isi face in continuare campanie electorala prin comuna, cu toate ca nici macar nu avea voie sa se inscrie in cursa electorala. Decizia penala 184/2011 a fost destul de clara, cei doi soti fiind condamnati pentru fapte grele de inselaciune si uz de fals. „Ambii inculpati au recunoscut valoarea debitului ramas neachitat partii vatamate, sustinand ca permanent s-au preocupat de a gasi metode prin care sa determine stingerea acestui debit. Relevanta sub aspectul stabilirii existentei elementelor constitutive ale faptei pentru care inclupatii sunt cercetati este si imprejurarea ca in luna octombrie 2009, DGFP Iasi a efectuat un control la Valy Rom SRL pentru a verifica daca facturile emise de Cotnari SA se regasesc in evidenta contabila. Inspectorii fiscali au identificat scriptic un stoc de marfa provenind de la Cotnari. Acest stoc s-a dovedit a fi inexistent, ceea ce a dus la concluzia ca marfa a fost vanduta, fara insa ca banii obtinuti sa fi fost folositi pentru stingerea datoriei de catre partea vatamata. In considerarea celor mai sus-expuse, instanta apreciza ca vinovatia inclupatilor este pe deplin dovedita. Pentru savarsirea acestor infractiuni, inculpatii vor fi condamnati”, se arata in sentinta emisa de Tribunalul Iasi, sectia penala.

Comuna se afla in pericol

Pe langa faptul ca nu mai avea dreptul sa candideze pentru un nou mandat, Roman ar fi trebuit sa plece de la primarie in momentul in care Instanta s-a pronuntat. Noua candidatura pune si mai mult in pericol comuna. Localitatea Valea Seaca risca sa piarda foarte multi bani de pe urma desfasurarii acestor alegeri, asta pentru ca ar trebui organizat un nou scrutin. Daca Roman va castiga primaria, instanta ar putea decide reluarea votului. Astfel, Valea Seaca ar pierde bani, iar locuitorii ar avea de suferit daca ar alege un condamnat. „Instanta va interzice inculpatilor exercitarea drepturilor prevazute de art.64, li.a teza a II-a b cod penal, respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective precum si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat pe o durata de doi ani in ceea ce o priveste pe Roman Elena , si pe o durata de un an in ce-l priveste pe Roman Valeriu”, se mai arata in decizia instantei de judecata.

Comentarii
  • Intrati pe youtube, la emisiunea de ieri in gura presei, la minutele douazeci si patruzeci de secunde ,,In Gura Presei – 5 Iunie 2**2 – Emisiunea Completa,, Muriti psd-istilor!!!!

  • Eu sunt un mare fan B.Z.Iasi,ce aveti voi cu P.S.D.-ul?Gresiti cand spuneti ca se vor repeta alegerile,daca Roman va castiga alegerile si sunt sigur ca va castiga,daca nu va fi validat conform acelui articol 6* din c.penal se va valida urmatorul de pe locul 2,dar uitati sa spuneti ca dreptul de a candida si de a fi ales a fost suspendat pe * an de zile si a expirat pe 25 mai 2**2 asa ca cei 3 ani cu suspendare nu-l va afecta sa ocupe functia de PRIMAR.VA SALUT!

  • Acest articol a fost la comanda pdl-istilor in frunte cu agafitei, cu miron ca-s cumatri si cu ungureanu ca-s neamuri, deci trageti concluzia cum va ramine aceasta comuna daca ar fi s-o conduca acesti banditi, roman a muncit si a adus-o pe linia de plutire si a facut lucruri mari cu bani putini ca doar tot astia au fost inaintea lui si au furat tot, mai urmariti si ce fel de consilieri au pe linga ei tot pe cei ce au furat uzina, au furat impreuna terenuri, padure si tot ce au putut, inclusiv si tichetele de tren de la pensionari, te rog miron sa vii sa-i aduci lui tata tichetele, sau puneti-le pe piept.

Adauga un comentariu