International

Un pescar grec, arestat după ce a prins în plasă un bărbat mort și apoi l-a aruncat înapoi în mare

Publicat: 14 sept. 2021
Un pescar cu o plasa de pescuit în barca la apusul soarelui
Poliția a arestat un pescar grec după ce a prin în plasa de pescuit iar apoi l-a aruncat înapoi în mare

Pe data de 12 septembrie, duminică, un bărbat în vârstă de 74 de ani din Grecia a fost dat dispărut după ce ieșise în dimineața aceea să pescuiască în ape puțin adânci cu sulița.

Un alt pescar a pescuit trupul mort al omului în aceeași zi. Acesta a decis să-l arunce înapoi în apă chiar dacă mortul era dat dispărut și căutat de poliție.

Pescarul a aruncat cadavrul înapoi în apă. Poliția căuta trupul bărbatului

Incidentul a avut loc duminică, când bărbatul de 74 de ani a ieșit la pescuit cu sulița în zona coastei Pelionului. Acesta a fost dat dispărut de către familia acestuia iar poliția îl căuta. Un alt pescar, în vârstă de 52 de ani aflat la pescuit în aceeași zonă, a prins cadavrul bărbatului în propria plasă.

Acesta a decis să arunce înapoi în mare trupul bărbatului în loc să anunțe autoritățile

„Bărbatul de 74 de ani a fost prins în plasă și aruncat înapoi în timp ce se afla încă în interiorul plasei”, a declarat garda de coastă într-un comunicat.

Poliția căuta bărbatul de ore în șir, căutările extingându-se și pe mare unde au fost trimise trei bărci pe urmele omului dispărut. Ulterior un scafandru a găsit în cele din urmă trupul bărbatului.

Poliția a deschis dosar penal pe numele pescarului care nu a raportat găsirea cadavrului

Conform declarațiilor oferite de autorități, pescarul de 52 de ani a fost arestat de către poliție pentru că nu a raportat găsirea persoanei decedate. În momentul de față acesta este urmărit penal.

Zona în care s-a petrecut incidentul de duminică, Pelion este considerată a fi una dintre cele mai populare destinații de călătorie din toată Grecia. Frumusețea ei este recunoscută, mii de vizitatori în fiind atrași de pădurile și plajele sale.

De asemenea, pescuitul submarin este o practică foarte întâlnită acolo și veche de mii de ani.

Bărbat din Iași găsit mort de polițiști pe malul lacului Ciric

Un alt caz a fost înregistrat în luna aprilie. La acel moment, polițiștii au fost contactați în legătură cu trupul unui bărbat aflat în stare de descompunere pe malul lacului Ciric. Un trecător a dat peste cadavru și a sunat imediat la poliție.

Autoritățile s-au deplasat imediat la fața locului. În urma investigărilor, polițiștii au constatat că bărbatul s-a sinucis, legând de trupul său mai multe pietre, un cuțit și mai multe sticle de alcool, o parte dintre acestea fiind aproape goale.

Ulterior, reporterii „BZI”, au aflat mai multe detalii despre mort. Acesta a fost un inginer de meserie, în vârstă de 74 de ani. Soția sa a anunțat poliția despre dispariția bărbatului în urmă cu o lună. Aceasta a declarat că bărbatul obișnuia să plece deseori de acasă cu bani la el pentru a se plimba atât prin oraș cât și prin țară.

„Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe malul lacului Ciric a fost găsit cadavrul unui bărbat de aproximativ 70 de ani. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Un alt bărbat în vârstă de 65 de ani a fost scos de către pompierii din Iași în localitatea Dumbrava din comuna Ciurea. Conform autorităților, bărbatul a căzut în apă, acesta decedând din cauza hipotermiei.

Adauga un comentariu