Actualitate

Un pictor celebru are nevoie de ajutor. Tanarul a fost diagnosticat cu o boala nemiloasa

Publicat: 20 apr. 2016
1

Daniel Relenschi este primul pictor din lume care a reusit sa faca un tablou 3D in ulei. Tanarul in varsta de 30 ani a fost externat in urma cu cateva zile de la Institutul Regional de Oncologie din Iasi, unde a fost diagnosticat cu cancer de piele. Daniel Relenschi este recunoscut la nivel international pentru tablourile 3D si o personalitate activa in campanii pentru salvarea copiilor grav bolnavi. In toamna anului trecut, artistul s-a alaturat Asociatiei „Salveaza o inima pentru a-l salva pe Matei Tudor”, un copil de doar cateva luni care s-a nascut surd. Daniel Relenschi a scos la licitatie unul dintre tablourile sale si baietelul a primit o noua sansa la viata.

„Fiind un cancer de piele, vine cu dureri de nesuportat. Din pacate doare si ustura tumora, nu pot merge normal cu piciorul stâng. Radioterapia are efectele ei, cadere de par, ameteli si greata, dar vor trece în maximum doua luni. Ce pot face în acest moment este doar radioterapie, care promite sa reduca din dureri si din marimea tumorilor, asta pâna voi urma un tratament pe care doresc sa-l urmez în afara tarii, la un spital care s-a mai confruntat cu astfel de cazuri. Din pacate costurile sunt mari si nu as fi în stare sa le sustin singur, fara oameni cu inima mare”, a spus artistul. Cei care vor sa îl ajute pe pictorul Daniel Relenschi pot dona in conturile BRD- RO46BRDE070SV37276290700, titular cont Maxim Doina, mama artistului. Cu toate ca boala este foarte grea si nu se mai poate deplasa din cauza durerilor mari, Daniel Relenschi este un luptator si a afirmat ca diagnosticul primit nu inseamna pentru el sfarsitul, ci inceputul unei lupte, pe care si-a propus s-o castige cu orice pret.

„Nu ma sperii de durere, de mic copil am aflat ce inseamna sa suferi, asta din cauza sanatatii precare, dar si din cauza experientelor de viata care au incercat sa ma rapuna. Iubesc munca mea, iubesc oamenii, iar acest lucru ma face sa nu renunt acum la viata pentru nimic in lume. Voi lupta, nu ma voi lasa batut niciodata si, cu ajutorul vostru, voi trece cu bine si peste acest obstacol. In momentul de fata, medicii mi-au recomandat radioterapie, care promite sa reduca din durerile greu de suportat si din marimea tumorilor, iar dupa aceea voi urma un tratament in strainatate”, a declarat pictorul Daniel Relenschi.

Adauga un comentariu