National

Un pilot experimentat, lămurește situația avionului care astăzi a aterizat de urgență pe Otopeni

Publicat: 22 ian. 2020

Pilotul Cezar Osiceanu care are la activ 13.000 de ore de zbor a explicat care ar putea fi cauzele care stau la baza producerii fumului din avionul care a decolat astăzi în direcţia Londra. Cezar Osiceanu a condus în trecut peste 700 de ore acelaşi model de avion ca cel ce aparţine companiei Ryanair, de aceea a putut desluşi cu uşurinţă ce s-a întâmplat la bordul aeronavei.

„Explicația legată de lichidul de degivrare este cea mai plauzibilă. (…) În opinia mea, din ce se vede în imagini, e posibil să se fi întâmplat următorul lucru: o parte din lichidul de degivrare să se fi scurs într-adevăr în zonele de admisie ale motoarelor, lucru destul de frecvent, care dă acest fum.

Este posibil însă să fie vorba și de ceva în plus. Noi suntem antrenați, inclusiv echipajul de cabină, să detecteze mirosul de fum, dacă este sistemul de degivrare, dacă este înecăcios, dacă este electric, și atunci însoțitorul de bord comunică cu echipajul.

Este evident că este o cauză puțin amestecată, deci nu numai acea problemă a lichidului de degivrare”, a explicat Cezar Osiceanu.

Vă reamintim că un incident îngrijorător s-a produs marți, în timpul unei curse aeriene operată de Ryanair. Potrivit primelor informații, avionul s-a întors pe aeroportul Otopeni la puțin timp după ce a decolat în direcția Londra, după ce aparatul de zbor s-a umplut de fum.loading...

Adauga un comentariu