Eveniment-Social

Un plasatorul de valuta falsa a primit 4 ani de puscarie

Publicat: 27 feb. 1999
1

•La proces, Anatolie Purcaci s-a facut ca nu stie o boaba romaneste si a fost interogat prin intermediul unui translator de limba rusa

Plasatorul de valuta falsa Anatolie Purcaci, din Republica Moldova, a fost condamnat ieri de instanta ieseana la o pedeapsa de 4 ani de inchisoare. Pentru a fi interogat, „smecherul” Purcaci s-a facut ca nu stie romaneste si a cerut un translator de limba rusa. In luna octombrie 1998, el a fost trimis in judecata de procurorii ieseni pentru inselaciune si punerea in circulatie de valuta falsa.

Cetateanul moldovean a plasat in zilele de 12 si 13 octombrie 1998, opt bancnote false a cite 200 de marci germane si 3 bancnote false a cite 100 de dolari SUA. La data respectiva, Purcaci a mers la o benzinarie de pe strada Nicolaie Iorga si i-a rugat pe vinzatori sa-i puna in rezervorul masinii circa 30 litri de benzina. Pentru ca nu avea bani romanesti asupra sa, moldoveanul a platit cu o bancnota falsa de 200 marci germane, la care a mai primit si un rest de 900.000 de lei. In aceeasi noapte, escrocul a mai gasit un vinzator de la o toneta care a fost de acord sa-i schimbe alte 200 de marci false.

In urma cercetarilor efectuate de politisti, s-a descoperit ca Purcaci a imprastiat prin orasele Suceava si Iasi un numar de 7 bancnote de cite 100 de dolari si 8 bancnote de 200 de marci, toate false. In primele declaratii, moldoveanul a sustinut ca „valuta falsa a primit-o de la un cetatean bielorus pe care il cheama Oleg”. La inceput, Purcaci a recunoscut partial unele acuzatii, dar in fata judecatorilor „s-a facut ca nu stie limba romana” si a solicitat un translator de limba rusa.

Adauga un comentariu