National

Un politician a fost RETINUT pentru TRAFIC de PERSOANE

Publicat: 02 sept. 2014
1
Un fost membru PDL a fost retinut pentru trafic de persoane. Este vorba despre Radu Iacob, membru in conducerea unei organizatii social democrate din Bucuresti. Potrivit anchetatorilor, el este coordonatorul unei retele care facea trafic cu migranti pakistanezi dusi in vestul Europei pe bani grei.
Politistii si procurorii DIICOT au destructurat in aceasta dimineata o retea condusa de un fost membru PDL, din organizatia de tineret, filiala sector 4 Bucuresti. Acesta, impreuna cu un complice, asigurau transportul pana la granita cu Ungaria. Afacerea era extrem de banoasa.

Citeste si: DIICOT efectueaza perchezitii in Bucuresti

Este vorba despre cea mai mare retea de traficanti de persoane de pe teritoriul Romaniei. A fost nevoie de aproape un an de zile de filaje pentru ca reteaua sa fie destructurata. Anchetatorii au descoperit ca seful retelei era un fost membru PDL din Bucuresti, pe nume Radu Iacob.
In urma unei ample actiuni, politistii de frontiera din Timis si procurorii DIICOT au descoperit 16 transfugi afro-asiatici. Pentru fiecare om se incasau circa 1.500 de euro.
Gruparea era formata din cetateni romani si pakistanezi avea legaturi cu retele similare din Grecia sau Bulgaria. In urma audierilor au fost retinute 22 de persoane din Pakistan, Romania, Camerun, Congo si Afganistan.
Adauga un comentariu