Titlurile zilei

Un politician din Iași și prietenul său au alimentat două localități cu prostituate. Fetele își vindeau trupurile pe sume infime. Cei doi indivizi și-au umplut conturile pe spatele victimelor – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 06 dec. 2021
Momentele în care cei doi suspecți au fost duși la sediul Judecătoriei Iași
Doi indivizi din județul Iași vor fi nevoiți să dea explicații în instanță, după ce au fost acuzați de proxenetism. Printre aceștia se află și un consilier local

Un consilier local și un prieten de-al acestuia, care făcea curse „la ocazie”, vor fi nevoiți să dea explicații în instanță, după ce au fost acuzați că au dus tinere „la produs”. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată la finele săptămânii trecute pe Gheorghe Stavarache și Ioan Papuc, sub acuzația de proxenetism. Anchetatorii spun că cei doi amici ar fi pus diverse tinere să își vândă trupurile, contra unor sume derizorii

Caz incredibil, în județul Iași! Un consilier local și un prieten de-al acestuia, acuzați că au alimentat două localități cu prostituate. Acum, politicianul și amicul său vor fi nevoiți să dea explicații în instanță, după ce au fost acuzați că au dus tinere „la produs”. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată la finele săptămânii trecute pe Gheorghe Stavarache și Ioan Papuc, sub acuzația de proxenetism.

Urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. De remarcat este faptul că, în cadrul dosarului, trei tinere sunt considerate părți vătămate.

Gheorghe Stavarache și Ioan Papuc, acuzați în scandalul de proxenetism

Anchetatorii ieșeni spun că Gheorghe Stavarache și Ioan Papuc au intrat în vizorul lor în urmă cu câteva săptămâni. Scandalul a izbucnit pe data de 11 noiembrie 2021 în comunele Țibana și Țibănești, unde „mascații” au descins în casele unor suspecți de proxenetism. Ciudat este faptul că unul dintre bărbați, de 66 de ani, este consilier local.

„Pe 11 noiembrie 2021, agenții Serviciului de Investigații Criminale Iași și Secției IV de Poliție Rurală Miroslava, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, au efectuat patru percheziții domiciliare în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în cursul lunii iulie 2021, doi bărbați, de 58, respectiv 66 de ani, le-ar fi înlesnit mai multor tinere practicarea prostituției, obținând astfel foloase patrimoniale. În urma perchezițiilor, cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptelor au fost duși la audieri, iar, pe baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind duși în Arestul IPJ Iași. Pe 12 noiembrie 2021, cei doi bărbați reținuți au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, fiind arestați pentru 30 de zile”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Consilierul local Stavarache și amicul său, săltați de anchetatori

Gheorghe Stavarache este consilier local în comuna ieșeană Țibana. El este cunoscut drept un om gospodar, cu nouă copii și la locul lui. Totuși, acesta a fost săltat și dus la audieri.

„Noi am auzit că a fost Poliția la el, spuneau că a venit să caute o persoană care ar fi dispărut de prin Vaslui… Eiii, au zis neamurile lui, ca să nu se afle ce-i la mijloc! Au venit cu duba «mascații» la el și l-au luat. Se aude că ar fi luat niște fete de prin sate, cu unu’, «Pițu’», de la Țibana. Nu știu ce-a făcut cu fetele…”, le-a spus un localnic reporterilor BZI.

Potrivit oamenilor legii, consilierul local Gheorghe Stavarache, alături de partenerul său, Ioan Papuc, ar fi racolat mai multe tinere pe care le-ar fi pus să se prostitueze pe diferite sume. Surse din cadrul anchetei au precizat că tinerele care se prostituau pentru cei doi bărbați își vindeau trupurile chiar și pentru 20 de lei. De regulă, tinerele care se prostituau pentru cei doi bărbați se perindau dintr-o comună într-alta.

Adauga un comentariu