Local

Un politist a invins Primaria Iasi si va primi daune morale

Publicat: 06 iul. 2012
1

@ O institutie subordonata primarului Gheorghe Nichita trebuie sa plateasca daune morale de 10.000 de lei unui politist demis pe nedrept @ „Judecatorii au inteles foarte bine ca Aurel Vladianu a fost dat afara fara respectarea dispozitiilor legale. Este de-a dreptul revoltator ce se intampla acolo”, a declarat avocatul Dumitru Falota

Ieri, magistratii de la Tribunalul Iasi au decis sa-i acorde daune morale de 10.000 de lei pentru ca este discriminat de o institutie subordonata Primariei Iasi. Aurel Vladianu a fost lider de sindicat la Politia Locala Iasi si a devenit o persoana non-grata acolo pentru ca a luptat pentru drepturile colegilor sai. Acesta a mai castigat odata procesul cu institutia subordonata Primariei Iasi in luna noiembrie 2011. Atunci, judecatorii au dispus ca el sa fie reintegrat in functie. Numai ca, la scurt timp dupa ce l-au reintegrat ca sa pastreze o aparenta de legalitate in ceea ce priveste respectarea hotararii judecatoresti, angajatii lui Gheorghe Nichita l-au mai demis o data.
In decizia luata ieri de Tribunal, pe langa reintegrarea in functie, Aurel Vladianu trebuie sa primeasca si despagubiri morale de 10.000 lei. „Pana la urma se mai face si dreptate in Romania. Judecatorii au inteles foarte bine ca Aurel Vladianu a fost dat afara fara respectarea dispozitiilor legale. Este de-a dreptul revoltator ce se intampla acolo”, a declarat avocatul Dumitru Falota, aparatorul politistului.
Aurel Vladianu a fost demis dupa ce a fost anchetat de o comisie de disciplina condusa de Aurel Harabula pentru ca a aparut cu declaratii in mai multe editii ale cotidianului BUNA ZIUA IASI.

Concret, Vladianu, in calitate de presedinte al sindicatului Pro Lex Iasi, a criticat deciziile luate de conducerea Politiei Comunitare, actualmente Politia Locala. La acel moment el a explicat ca regulamentul de ordine interioara nu a fost intocmit conform legislatiei, multe puncte din regulament fiind abuzive, si a cerut drepturile banesti ale colegilor. Din cauza ca reprezenta un factor perturbator pentru conducere si slugarnici, Vladianu a fost asteptat la cotitura pentru lovitura finala.

„Incepand cu data de 03.05.2010, dl. Vladianu Aurel se destituie din functia publica de agent comunitar, grad profesional superior, treapta de salarizare 2, gradatia 5, marca 310, (…) intrucat se face vinovat de faptul ca prin actiunile intreprinse, imaginea Politiei Comunitare Iasi, cat si a angajatilor acesteia, a fost grav afectata de numeroasele articole denigratoare si calomnioase aparute in presa scrisa, la comanda sus-numitului. Prin aparitia acestor articole de presa, care aveau un continut ce nu corespundea realitatii, a denigrat institutia, i-a stirbit imaginea prin defaimarea persoanelor care se afla in functii de conducere”, se arata in decizia de demitere.

Comentarii
  • Felicitari Aurele daca toti care au fost destituiti ar fi avut sange acum se vedea dar au fost niste lasi ,daunile sant cam mici dar trebuia sa ceri si de la securistul de Harabula

  • Nu Primăria trebuie să-i plătească despăgubiri acestuia, ci acei care au comis infracțiunea de abuz în serviciu. De ce trebuie să suporte contribuabilii aceste daune ?

  • Bravo Aurele!Si-au batut joc de tine dar ai invins!Despagubirile ar trebui sa le plateasca cei vinovati,nu contribuabilii,sa le opreasca din salariu pe o anumita perioada!Si sper ca fiind din nou in mijlocul nostru sa „resuscitezi sindicatul”!

  • Buna seara Dl. Iulian Dascalu sunt foarte intrigata asupra faptului ca o gasca de tigani toti cu muschi tatuati si gu gentutele pline de cutite si pistoale ofenseaza oamenii de la Palas Iasi prin intimidari si injurii, lucrez in domeniul medical si multe colege din spital de la mine au fost ofensate in mai multe randuri si in forma continuaa de catre acesti indivizi, chiar nu se poate face nimic trebuie sa tacem tot timpul? Chiar trebuie sa apeleam la organele abilitate cand dvs. aveti paza privata sau sa depunem sesizari peste sesizari? Daca trebuie o sa facem si acest lucru, dar oricum ma bazez pe instinctul dvs. manegerial pentru rezolvarea aceste situatii. Cu stima Dumitru Mariana, doctor Iasi.

  • Betivule eti un gunoi ai denigrat aceasta institutie esti una dintre lepre ai uitat cat te-a ajutat conducerea ai fost sef de tura ai uitatL?.FRAIERE

Adauga un comentariu