National

Un poliţist de 37 de ani a fost găsit mort în maşină. Doi copii au rămas orfani

Publicat: 20 apr. 2021
Un polițist care stă lângă mașină

O moarte neaşteptată s-a produs astăzi în Tecuci. Un bărbat de 37 de ani a fost găsit mort în propria maşină care era pornită, în centrul oraşului. Poliţistul din Tecuci a fost găsit de o femeia căreia i s-a părut ceva în neregulă la autoturismul care staţiona şi a decis să sune la serviciul unic de urgenţă 112.

Potrivit directorului medical al SAJ Galați, dr. Mihai Polinschi, s-a făcut un apel la 112 cum că în zona centrală a municipiului Tecuci un autovehicul cu motorul pornit în care se afla un tânăr, cel mai probabil inconștient.

Echipajul SAJ care s-a deplasat la faţa locului a constatat că bărbatul era în stop-cardio respirator, de aproximativ 30 de minute. Medicii au efectutat manevre de resuscitare apoi l-au transportat la spital. Odată ajunşi la unitatea medicală aflată la două minute distanţă de locul unde a fost găsit bărbatul, s-a constatat că polițistul este mort.

Cauza morții poliţistului

Conform comunicatului moartea bărbatului ar fi fost provocată de un edem pulmonar acut. O altă variantă ar fi că poliţistul din Tecuci ar fi avut o afecţiune cardiacă. La ora actuală încă nu se ştie exact cauza decesului, verdictul final va fi dat abia după necropsie.

Bărbatul care a fost găsit mort în centrul Tecuciului era ajutor al şefului de post de la Nicoreşti. În urmă decesului doi copii au rămas fără tată.

În urmă cu câteva zile în judeţul Pitești un poliţist i-a luat viaţa unui cetăţean

În urmă cu câteva zile a avut loc o caz asemănător cu cel din Statele Unite ale Americii, atunci când un bărbat de culoare a fost omorât de către poliţiştii care încercau să-l încătuşeze. Bărbatul omorât de către poliţistul din Pitești a avut parte de acelaşi tratament precum a lui George Floyd, numai că românul a suferit şi mai multe trumatisme.

În momentul impactului cu asfatul bărbatul din Pitești a suferit leziuni traumatice cervicale și toracice. Medicii au constatat că bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui.

„Moarte a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

De la ce a pornit totul?

Totul ar fi început atunci când localul în care se afla bărbatul a fost cuprins de flăcări. În momentul în care poliţiştii îl escortau afară din clâdire pe bărbatul în vârstă de 63 de ani aceştia l-ar fi bruscat, gest ce l-ar fi deranjat pe bătrân. Piteşteanul deranjat de gestul poliţiştilor le-ar fi reproşat acest aspect până când unul din oamenii legii l-ar fi izbit de pământ, această acţiune provocându-i moartea bărbatului.

”Cu ocazia intervenției la un incendiu la un local, (aparatură electrică) un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Barbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, în acest moment i se efectuează manevre de resuscitare”, a anunțat poliția în cursul dimineții de vineri.
Adauga un comentariu