Titlurile zilei

Un polițist din Iași a stricat o nuntă întreagă după ce a intrat neinvitat la petrecere! Mireasa a fost la un pas să leșine de rușine în fața părinților și a socrilor! (Exclusiv)

Publicat: 11 iun. 2021
O nuntă la cort și un polițist care întocmește un proces-verbal
Un ieșean a fost amendat de polițiști pe motiv că a făcut nuntă în plină pandemie de COVID-19

Un ieșean se poate considera unul dintre cei mai ghinioniști locuitori ai județului. Ghiorghi Roșanu a fost amendat cu 1.000 de lei de către un polițist, pe motiv că și-ar fi organizat nunta în plină pandemie de COVID-19. Proaspătul mire a contestat în instanță sancțiunea primită, iar judecătorii i-au dat câștig de cauză

Un polițist din județul Iași a stricat o nuntă întreagă după ce a mers neinvitat la petrecere! Mireasa a fost la un pas să leșine de rușine în fața părinților și a socrilor! În cadrul incidentului, un ieșean a fost pus la plată pentru că „a îndrăznit” să se însoare în plină pandemie de COVID-19! Agentul de Poliție i-a dat amenda chiar în timpul nunții! Bărbatul a contestat în instanță sancțiunea, iar judecătorii i-au dat dreptate!
Magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis recent plângerea formulată de Ghiorghi Roșanu. Judecătorii au înlocuit amenda de 1.000 de lei primită de ieșean cu un avertisment. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Ghiorghi Roșanu, amendat de Poliție pentru că s-a însurat

Procesul dintre Ghiorghi Roșanu și Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a început pe data de 16 noiembrie 2020. Atunci, bărbatul din comuna Grozești a dat în judecată Poliția și a cerut anularea parțială a procesului-verbal de contravenție emis pe 7 noiembrie 2020. Astfel, proaspătul mire a solicitat ca amenda de 1.000 de lei primită să fie înlocuită cu un avertisment.

„Pe 7 noiembrie 2020, în curtea locuinței mele, împreună cu câțiva membri ai familiei mele, persoane ce locuiesc în zonă, sărbătoream faptul că m-am cununat religios. Nu am tulburat liniștea publică și nu am avut alți invitați. Am fost amendat cu suma de 1.000 de lei, însă, până în prezent, nu am mai fost sancționat vreodată pentru fapte penale sau contravenționale, nu am venituri stabile, în schimb am o familie numeroasă, cu copii mici. Din acest motiv cer înlocuirea amenzii cu un avertisment”, a spus ieșeanul în fața judecătorilor.

Polițișii spun că l-au amendat în mod corect pe ieșean

De cealaltă parte, reprezentanții IPJ Iași au depus la dosar o întâmpinare, prin care au cerut respingerea plângerii formulate de Ghiorghi Roșanu ca nefondată și menținerea procesului-verbal emis, ca temeinic și legal, apreciind că documentul a fost întocmit cu respectarea dispozițiilor legale.

„Pe 7 noiembrie 2020, petentul a organizat un eveniment privat (o nuntă) în curtea locuinței personale situată în Grozești, județul Iași, unde, în urma verificărilor, agentul a constatat că era amplasat un cort improvizat și participau aproximativ 15 persoane”, au menționat polițiștii ieșeni.

Aceștia au adăugat că sancțiunea a fost aplicată pe baza legislației privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totuși, ieșeanul a ținut să precizeze că la petrecere au participat doar membrii familiei sale, iar cortul amenajat era doar un acoperiș, fără pereți laterali, nu petreceau propriu-zis, muzica era în surdină, discutau doar la masă. Magistrații au considerat, însă, că Ghiorghi Roșanu nu a probat afirmațiile făcute. Chiar și așa, judecătorii au admis în parte plângerea formulată de ieșean.

„Instanța reține că, raportat la circumstanțele reale în prezența cărora a fost săvârșită fapta, cât și la circumstanțele personale ale petentului, sancțiunea aplicată de Poliție nu este proporțională, astfel că va dispune înlocuirea amenzii cu un avertisment”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Comentarii
  • Alții sărbătoresc în mod frecvent tot felul de zile, zbiară muzicile și nu mai sunt amendați! Sau dacă sunt amendați, fac ei ceva pe amenda, cu prima ocazie o iau de la capăt! Alții trebuie sa respecte regulile și când se căsătoresc și alții încalcă regulile la fiecare sfârșit de săptămână! Unde e dreptatea? Și morții au fost îngropați,, după reguli”!Regulile nu sunt pentru toți?

  • Lipsesc detaliile !! Câți erau, unde erau, cum erau. Cu mască, fără mască, în spațiu închis, în spațiu deschis etc. Cât despre polițai, nu-mi mai bat gura degeaba. Dacă era OM, ajungea să facă o cu totul altă meserie. Una decentă, în serviciul umanității.

  • Polițiștilor din zona aceea le plac petrecerile, ce s-antamplat acum cu atâta exces de zel în aplicarea legii, chiar la nunta? Au făcut unii niște petreceri în stare de urgenta, în stare de alerta, mai ceva ca o nunta, de ziceai ca e sărbătorită vreo Regina sau vreun Rege!Anul trecut, în starea de urgenta și Regina Elisabeta a Marii Britanii și-a anulat petrecerea aniversara! Alții au fost mai cu moț decât Regina, dacă sunt pupilele cui trebuie! Mama lor de legi, sunt numai pentru prosti, nu?

  • Dar când unii polițiști stau la petreceri cu cei care au dosare penale, cum e? Nu e încălcarea legii? Lăsăm deoparte ca e stare de urgenta, stare de alerta, tulburarea liniștii publice!!!! Ziua anchetezi făptuitorul și seara stai bot în bot la petrecere! Hai, mai lăsați-ne, ca ne luați de fraieri…

  • Alupului de la Sectia 2 Gara a fost sa dea o amenda insa a primit el o “atentie”. E un spagar!!! Agent de serviciu la SC Calafat SRL

  • Domnu’mire de la Grozesti, mută-te în comuna vecina, ca s-au făcut și se fac petreceri, fără număr, fără număr, fără număr….. Ce ți-a trebuit d-le sa te-nsori și sa faci nunta-n pandemie? Cum să-ți permiți asa ceva? Dacă sărbătoreai o zi de naștere cu 15 invitați mergea, dar asa nunta cu 15 invitați, nu! Organul a aplicat legea 55/2020 și trebuia și dosar penal pentru combaterea zadarniciei bolilor! Îți permiți sa faci contestație? Dar cine est d-ta D-nu’mire?

  • Și alți cetățeni lesinam cind nu-și fac treaba polițiștii, cind lucrurile se rezolva pe ușa din dos, cind polițiștii primesc infractorii acasă, cind smenuiesc dosarele penale, cind nu aplica legea echitabil, cind sunt duplicitari și mincinoși, cind sunt corupți, cind nu-și respecta juramintul depus, etc., etc. În România trebuie sa ne învățăm cu nedreptatea… Trist…

Adauga un comentariu