Local

Un polițist ieșean, depistat pozitiv cu COVID-19! Colegii cu care a intrat în contact au intrat în izolare! (EXCLUSIV)

Publicat: 15 iul. 2020
Șef al IPJ Bucureşti a fost prins băut la volan:
Șef al IPJ Bucureşti a fost prins băut la volan

Un agent de Poliție din județul Iași a fost depistat recent cu virusul COVID-19. Agentul a fost testat după ce soția acestuia, cadru medical, a fost depistată pozitiv cu COVID-19. Colegii cu care acesta a intrat în contact au intrat de urgență în izolare la domiciliu.

Un poliţist a fost confirmat cu noul coronavirus, la Iaşi

La scurt timp, agentul din Hârlău a fost internat, pentru a primi îngrijirile necesare în astfel de cazuri. De asemenea, colegii cu care agentul a intrat în contact au fost puși în izolare.

Mai mult, spațiile din cadrul Secției de Poliție respective au fost dezinfectate, pentru a exclude orice risc de răspândire a virusului COVID-19. Din câte se pare, cel puțin în acest moment, niciun coleg de-al agentului respectiv nu s-ar fi infectat cu noul coronavirus.

Un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost diagnosticat cu COVID-19

Un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost diagnosticat cu COVID-19. Rezultatele au venit astăzi 15 iulie, iar în acest sens s-au luat toate măsurile aferente. Conform comunicatului emis de Penitenciarul Iaşi, angajatul şi-a exercitat atribuţiile de serviciu, corespunzător, luând toate măsurile de protecţie atunci când şi-a exercitat atribuţiile de serviciu.

Conform comunicatului de presă emis de către Administrația Națională a Penitenciarelor, un angajat de la Penitenciarul Iaşi a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Totuşi, în comunicat se precizează faptul că angajatul şi-a luat toate măsurile de protecţie atunci când şi-a exercitat atribuţiile de serviciu. Cel mai probabil, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi va demara o anchetă epidemiologica pentru a stabili contactii direcţi:

”Vă informăm că, astăzi, 15.07.2020, un angajat al Penitenciarului Iași a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție. Din primele verificări, nu a fost identificat niciun risc pentru ceilalți membri ai personalului. Administraţia unităţii aplică, în continuare, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Iași şi măsurile stabilite în cuprinsul metodologiei de intervenție a sistemului penitenciar.” se arată în comunicat.

Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, a confirmat informația

Contactată telefonic de reporterii cotidianului Bună Ziua Iași, Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, a confirmat informația.

„Da, este vorba despre un angajat care lucrează în sectorul administrativ. Persoana în cauză a fost în concediu de odihnă. A revenit pentru o zi la serviciu, moment în care a fost depistată cu virusul COVID-19. Subliniez faptul că angajatul nu a intrat în contact cu alți angajați ai penitenciarului, dar nici cu persoanele private de libertate. În continuare se vor urma prevederile impuse de către Direcția de Sănătate Publică Iași”, a declarat miercuri Gabriela Topoliceanu.

 

Adauga un comentariu