Sport

Un portar roman poate lua titlul cu Juventus

Publicat: 24 ian. 2011
1

Laurentiu Branescu, portarul de 16 ani luat de Juventus de la CSM Ramnicu Valcea, s-a declarat entuziasmat de transferul sau la fosta campioana a Italiei, spunand ca vrea sa ajunga titular la prima echipa a bianconerilor înainte sa împlineasca 20 ani. Totusi, cea mai mare dorinta a portarului român este ca noua sa echipa sa ia titlul în acest sezon, iar el sa bifeze cateva aparitii la echipa mare a lui Juventus. „De marti (astazi – n.r.) voi începe treaba la Juventus. Nu stiu deocamdata cu ce echipa, cea mare sau Primavera, voi afla acolo. Am mai spus, chiar daca nu am împlinit 17 ani, vreau ca în maxim trei ani sa prind prima echipa. Sunt fericit ca voi lucra cu unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului, Gianluigi Buffon, desi idolul meu este Edwin van der Sar. As fi fericit ca Juve sa ia titlul cu mine în poarta, dar si mai fericit as fi daca va reusi sa îl ia înca din acest an, pentru ca a trecut ceva timp fara un trofeu important”, a spus Branescu.
Laurentiu Branescu a fost duminica la partida amicala pe care fostii sai colegi au jucat-o împotriva Universitatii Craiova pentru a-si lua la revedere de la coechipieri.
CSM Ramnicu Valcea a semnat si un parteneriat cu Juventus, ce vizeaza grupele de copii si juniori, iar în primavara, unul dintre scouterii clubului din Torino va veni pentru a cauta alte talente la echipa valceana.
Branescu a mai fost în probe la Aston Villa. Are 1.92 metri, a început fotbalul la scoala de Fotbal Telespan 97, iar din anul 2004 a evoluat pentru Ramnicu Valcea. A debutat în Liga a 2-a la varsta de 15 ani.

Adauga un comentariu