Magazin

Un posibil raspuns la o intrebare veche de mii de ani

Publicat: 13 mart. 2013

Intrebarea care framanta omenirea de atata timp suna cam asa: „De ce sunt tafnoase femeile dimineata?” Cercetatorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord au descoperit un eventual raspuns.

Femeile au nevoie de mai multe ore de somn decat barbatii. Atunci cand nu reusesc sa doarma suficient, sunt agresive, ostile si iritate din cauza ca nu reusesc sa se odihneasca, potrivit descopera.ro.

Oamenii de stiinta au descoperit ca femeile sufera mai mult decat barbatii, atat din punct de vedere fizic, cat si mental, daca nu dorm suficient.

Cercetatorii afirma ca cel mai bun lucru pe care poate sa il faca sotul sau partenerul unei femei este sa o convinga sa doarma cateva ore in plus.

Pe langa faptul ca sunt mai predispuse la afectiuni cardiace, depresie si la alte probleme psihologice, femeile care nu dorm suficient prezinta in sange un nivel mai ridicat al factorilor ce favorizeaza formarea cheagurilor ce pot duce la un atac vascular cerebral.

In schimb, starea de sanatate a unui barbat nu pare sa prezinte o legatura cu durata de somn de care acesta s-a bucurat. Barbatii studiati de cercetatori nu prezentau un risc mai mare de a dezvolta afectiunile care afecteaza femeile atunci cand nu dorm suficient.

„Am descoperit ca femeile erau mai depresive, mai furioase si mai ostile dimineata devreme”, a declarat doctorul Breus.loading...

Adauga un comentariu