Culinar

Un preparat lacto-vegetarian inedit, dar foarte gustos – Quiche cu broccoli si cartofi

Publicat: 27 nov. 2019

Îţi propunem un preparat lacto-vegetarian inedit, dar foarte gustos. Legumele consistente, cremozitatea smântânii, frăgezimea aluatului, toate vor face ca acest quiche să fie noul tău preferat.

Ingrediente

Pentru aluat:
300 g făină
1 plic praf de copt
2 gălbenuşuri
800 g unt
50 g smântână
1 praf sare

Pentru umplutură:
2 cartofi mari fierţi în coajă
300 g broccoli
1 ceapă
1 lingură ulei
3 ouă
sare
piper
100 ml smântână lichidă
100 g caşcaval

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt şi cu sarea, apoi, încorporezi gălbenuşurile bătute, untul şi smântâna. Dai aluatul la frigider 30 de minute, apoi întinzi o foaie şi o pui într-o tavă rotundă, astfel încât să acopere şi marginile. Îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc.

Pentru umplutură, cureţi cartofii şi-i zdrobeşti. Tai ceapa julien, o căleşti în ulei şi o pui peste cartofi. Fierbi broccoli în apă clocotită 2-3 minute, îl laşi la scurs şi apoi la răcit, după care îl adaugi în umplutură împreună cu ouăle bătute şi smântâna.

Amesteci totul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi torni compoziţia peste aluat. La final, razi caşcavalul. Dai tarta la cuptor 30-40 de minute, la foc mediu.



loading...

Adauga un comentariu