Actualitate

Un primar din Iasi este cautat de procurori. Faptele comise il pot trimite dupa gratii

Publicat: 06 mart. 2016
1

@ Primarul unei comune din judetul Iasi nu mai are viata in comunitatea pe care o reprezinta @ Oamenii au ajuns la capatul rabdarii si au depus plangeri catre procurori, in care cer ca acesta sa fie tras la raspundere @ Faptele incriminate sunt incredibile, la mijloc fiind sume uriase de bani, pe care primarul le-ar fi dat dupa cum a vrut si cui a vrut

Localnicii dintr-o comuna ieseana au pornit un adevarat razboi impotriva primarului. Satui sa vada cum acesta nu a facut nimic pentru comunitate, oamenii au luat atitudine. Dupa ce au vazut ca primarul mai mult a incercat sa-si umple buzunarul decat sa faca ceva pentru ei, localnicii vor sa-l dea si pe mana procurorilor. Asa s-a ajuns ca Vasile Macovei, primarul comunei Focuri, sa nu mai aiba liniste si sa intre in gura localnicilor. De altfel, o parte a oamenilor din comuna Focuri s-au adresat Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in care au povestit cu lux de amanunte ce a facut primarul. Fie ca a fost vorba de lucrari de drumuri, de achizitii suspecte sau de modernizarea unor scoli, toate acestea au intrat in atentia anchetatorilor.

„In comuna Focuri, s-a facut un proiect european, in vederea asfaltarii drumului comunal 140. In urma licitatiei si dupa atribuirea lucrarilor, firma ce s-a ocupat de asfaltarea drumului a semnat contracte cu Primaria Focuri, prin primarul Vasile Macovei, costul unui kilometru de asfalt ajungand la 300.000 euro, dublu fata de cel practicat pe piata in materie. Aceste sume colosale au fost platite doar pentru asfaltare, indepartarea pietrelor si pregatirea terenului de asfaltare nu intra in acest cost, sens in care primarul a silit cetatenii din comuna ce primeau ajutor social la acea vreme sa munceasca fara a fi platiti, la indepartarea pietrelor si a molozului de pe drum”, se arata in plangerea depusa. Si asta nu a fost tot. In plangere se mai arata si ca, primarul Macovei a platit in avans peste 380.000 lei firmei Iasisting SRL, apartinand deputatului Viorel Blajut, pentru o masina de pompieri. Suma este cu mult peste cat permite legea plata in avans in cazul unui contract. Macovei a platit mai bine de jumatate din cele 534 mii lei, folosindu-se apoi de unele acte aditionale. Oamenii s-au plans si de alte nereguli.

„In ceea ce priveste modernizarea caminului cultural al comunei Focuri, unde lucrarile au fost efectuate din bani proprii ai primariei, materialele scoase in urma lucrarilor la acoperisul cat si la izolatia acestuia au fost atribuite in mod nejustificat de catre primar si viceprimar, acestia intelegand ca materialele li se cuvin dumnealor, folosindu-le in interes propriu in gospodarii. La sfarsitul anului 2010, comuna a primit de la Inspectoratul Scolar suma de 100.000 lei, destinata reabilitarii tehnice a scolii. In urma controlului Curtii de Conturi s-a constatat ca, lucrarile de la scoala nu aveau la baza niciun fel de documentatie. Primarul i-a solicitat unui profesor sa intocmeasca schitele si proiectul la calculator. Aceste masinatiuni au fost facute fara a instiinta conducerea scolii. Apoi, de la sine putere, primarul a inaintat catre conducerea unitatii contractul 145/20.12.2010, incheiat cu o societate din Harlau, obligand-o la plata sumelor prevazute in contract, fara a consulta consiliul de administratie”, se mai arata in documentul respectiv. Primarul Vasile Macovei nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere asupra acestor fapte.

Comentarii
  • Nu e primul. sa vedeti la Raducaneni cite utilaje au cumparat si nu pot fi inmatriculate. Si receptie au facut la drumul Rosu si nu au pus nimic de un miliard 800 mil vechi

  • Nu e primul. sa vedeti la Raducaneni cite utilaje au cumparat si nu pot fi inmatriculate. Si receptie au facut la drumul Rosu si nu au pus nimic de un miliard 800 mil vechi

  • LA DELENI, oare cat mai trebuie sa suportam acest mafiot si grandoman cu toata camarila lui. Acum spala banii furati de pe pasuni si alte combinatii penale in pensiuni trecute pe ficior.DNA da cu licheaua de pamant, are 5 cinci mandate in administratie, nu ajunge oare, e dictatura sau democratie!!

  • dragii mei consateni cum de nu at=i depistat acest reportaj sa comentati hotiile acestui jeg macovei, care va prostit atitea ani si el si-a burdujit buzunarele. Acuma ea venit timpul sa dea socoteala pentru tot ce a facut si el si marele maestru care a adus sectiea de mecanizare in faliment , Vladeanu ghe, a vindut la fier vechi toate combinele si celelalte utilaje si acum s-a mutat la primarie sa va aduca in sapa de lemn. Oameni buni deschideti ochii mari , nui mai munciti prin solare pentru a va efectua orele, denuntatal la D>N>A, datal pe mina justitiei nu va fie frica ca nu are ce va face. A venit momentul vasile s-ti ei lingai si sa pleci pe usa din dos cum ai facut cu cei de la.B.Z.I vasile te asteapta puscariea.

Adauga un comentariu