Actualitate

Un produs consumat de toata lumea ascunde un secret ingrozitor

Publicat: 30 aug. 2015
1

@ Un studiu realizat de specialisti i-a ingrozit pe ieseni @ Zilnic, gospodinele folosesc continutul din aceste plicuri pe care le intalnesc la tot pasul @ Branduri celebre se folosesc de practici comerciale inselatoare doar pentru a obtine castiguri fabuloase

Desi cunoastem acest fenomen, ca nu tot ceea ce cumparam este si ceea ce scrie pe ambalaj, un nou studiu asupra a 36 de branduri arhicunoscute de mirodenii din comertul romanesc a intarit ipoteza conform careia in plicurile cu adaos pentru mancaruri se afla mai multa sare decat este mentionat pe ambalaj. In urma analizei realizate de APC asupra mirodeniilor, cantitatea de sare atinge si valoarea de 96 grame de sare la 100 de grame de produs. Cercetarile amanuntite au mai dezvaluit si ca unele marci de produse se folosesc de tehnici inselatoare pentru a descrie ingredientele sau a promova generic produsul.

In urma analizei realizate, a reiesit ca la 78% dintre produse cantitatea de sare variaza intre 45 si 96 de grame din 100 de grame de produs. O alta problema descoperita pe etichetele produselor se refera la cantitatea mare de zahar. Peste 75% dintre aceste condimente contin zahar pana la 27% din cantitatea totala. Cat despre legume, acestea ating valori aproape inexistente, intre 0,9 si 4 grame de vegetale inregistrate la 100 de grame de produs, identificate doar intr-un sfert din pachetele de mirodenii. La 72% dintre condimentele analizate, cel de-al treilea ingredient este reprezentat de potentiatorii de aroma si gust, aditivi alimentari care pot provoca o crestere a colesterolului, pot afecta ficatul si pot afecta metabolismul.

Practici comerciale inselatoare

In urma studiului coordonat de APC Romania, au fost identificate 2 produse cu denumiri inselatoare apartinând producatorilor globali Unilever si Nestle. La produsul Knorr Cub gaina nu s-a identificat niciun ingredient care sa aiba legatura cu denumirea produsului, ci doar grasime de pui 2% si extract de pui 0,1%, nicidecum gaina, iar la produsul Maggi Gust afumatura, regasim doar arome de fum, nici urma de afumatura. De asemenea, pentru unele produse, nu se mentioneaza daca sunt naturale sau artificiale, iar descrierea unor ingrediente este facuta generic, nefiind specificat tipul condimentului, factor important, avand in vedere ca unele dintre ele sunt substante alergene, care pot provoca afectiuni grave ale organismului, printre care si socul anafilactic.
Comentarii
  • DECE NU LE INTERZICETI SA MAI FIE COMERCIALIZATE DL CARE PRIMITI BANI PENTRU ASTA DE LA BUGETUL STATULUI ? DECE VA SPUN EU CA TOTI LUATI SPAGA ,PROTECTIA CONSUMATORULUI SI DIRECTIA DE SANATATE VETERINARA SUNT NUMAI SPAGARI .MERGETI PRIN PIATA NICOLINA CEL CE RASPUNDE DE IGENA PIETII STA IN BIROU NU PE TEREN .EL IA SPAGA DIMINEATA SI SE FACE NEVAZUT .MIZERIE SI DEZORDINE DAR NOI PLATIM SALARII PENTRU TOTI
    RUSINE SA LE FIE STATUL ROMAN CONDUS DE MAFIOTI INCHIDE OCHII DESI ATENTATUL LA SANATATEA POPULATIE ESTE O CRIMA

Adauga un comentariu