News Flash:

Un profesor de la UMF a inventat notele studentilor

7 Ianuarie 2009
18501 Vizualizari | 37 Comentarii
Mihai Nechifor
Profesorul universitar Mihai Nechifor, de la Facultatea de Medicina Dentara, fost candidat la functia de rector, s-a trezit implicat intr-un scandal cat casa dupa ce studentii l-au reclamat ca le-a inventat notele la exameneComisia de Disciplina din cadrul UMF a descoperit ca profesorul Mihai Nechifor a pierdut cataloagele cu notele studentilor si a facut mai multe stersaturi in registrele de la secretariat Studentii au aflat ca sunt restantieri chiar daca au promovat examenul la Farmacologie.

"A fost luata decizia ca profesorul Nechifor sa nu mai sustina examenul la Farmacologie in acest an", a sustinut ieri seara rectorul prof. Vasile Astarastoae. Profesorul Nechifor a cerut judecatorilor sa anuleze pedeapsa primita si sa aduca argumente ca este nevinovat.

Profesorul universitar Mihai Nechifor, de la Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, s-a trezit implicat intr-un scandal cat casa dupa ce studentii l-au reclamat ca le-a inventat notele la examene. Mai concret, Comisia de Disciplina din cadrul UMF a descoperit ca profesorul Mihai Nechifor, cel care la ultimele alegeri a candidat pentru functia de rector al acestei universitati, a pierdut cataloagele cu notele studentilor si a facut mai multe stersaturi in registrele de la secretariat.

Acesta ar fi modificat notele studentilor. O parte dintre studentii care au promovat examenul la disciplina Farmacologie s-au trezit ca apar in registrele de la secretariat ca fiind restantieri. De aici a pornit tot scandalul. Acesti studenti au reclamat ca le-au fost modificate notele. In locul notelor de promovare, acestia s-au trezit cu note de nepromovare. Studentii au depus plangere. Biroul Senat, reunit in data de 24 noiembrie 2008, a decis ca prof. dr. Nechifor Mihai sa nu mai sustina examenul la disciplina pe care o preda.

"A fost luata decizia ca profesorul Nechifor sa nu mai sustina examenul la Farmacologie in acest an. Acest lucru va fi facut de o comisie speciala, din care nu va face parte si profesorul in cauza. Comisia de Disciplina a analizat o serie de neglijente a actelor specifice activitatii didactice si in ceea ce priveste inregistrarea notelor studentilor in cataloage", a declarat ieri seara prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi.

"Nu am sters notele"

Mihai Nechifor este cadru didactic din anul 1979. Din anul 1996, acesta a obtinut gradul de profesor doctor pe disciplina Farmacologie. Pe data de 18 noiembrie 2008, acesta a fost chemat la rectoratul UMF pentru a discuta reclamatia studentilor din anul V, seria A, grupa V.

"Atunci mi s-a adus la cunostinta ca studentii din anul V au sesizat conducerea Universitatii ca eu as fi sters sau modificat in catalog sau in centralizatorul secretariatului Facultatii de Medicina Dentara notele pe care le-au obtinut studentii", a povestit prof. Mihai Nechifor intr-o cerere adresata judecatorilor de la Tribunalul Iasi.

"Eu am explicat comisiei ca niciodata si cu nici o ocazie nu am sters sau modificat in catalog notele pe care le-am acordat studentilor, afirmatiile unor studenti ca as fi savarsit o asemenea fapta constituind o grava denigrare a persoanei mele", a precizat profesorul. De asemenea, acesta mai sustine ca la acele registre in care au fost gasite stersaturile si modificarile nici nu a avut acces, doar secretarele trecand notele acolo.

Studentii s-au unit

Mai mult, profesorul sustine ca si-a invitat intotdeauna studentii sa vina cu carnetele de note pentru a le fi trecute notele si a nu mai exista discutii.

"Referitor la solicitarea unui numar de cinci studenti de a li se trece in catalog note de promovare cu toate ca ei nu promovasera, in mod firesc, am refuzat ferm sa fac acest lucru atata timp cat acestia nu figurau promovati nici in evidentele disciplinei si nici in carnetul de note. Studentii au fost invitati permanent la consultatii daca aveau probleme", a mai declarat prof. Mihai Nechifor. La jumatatea lunii decembrie, profesorul a primit acasa decizia de sanctionare.

"Nu s-a achitat de sarcinile prevazute in fisa postului, prin pierderea rezultatelor obtinute in urma examinarii studentilor, prin stergerea cu pasta corectoare a notelor din centralizatorul secretariatului, sub motivatia negasirii lor in catalogul disciplinei sau, uneori, prin modificarea unor note de promovare in note de nepromovare a examenelor", precizeaza primul articol din decizia de sanctionare. Alaturi de studentii din anul V, s-au plans de modul in care profesorul Nechifor isi face treaba si studentii din anul II, III si IV.

Dupa ce a fost gasit vinovat pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu si neglijenta in serviciu, profesorul s-a plans instantei de judecata. A cerut judecatorilor de la Tribunalul Iasi sa anuleze deciziile de sanctionare. Mai mult, cere si daune morale pentru prejudiciul adus imaginii sale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tribunalul iasi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (37)

Umefistu` informat  | #52610
Impotriva lui Nechifor, supranumit de studenti Nichi four, stim noi de ce, s-a luat masura respectiva pentru ca a picat prea multi studenti, erau cam 200 si ceva care nu treceau de examenul de farmaco; se vorbea de mult ca nu va mai fi lasat sa dea examen. Cit despre stersaturile din catalog, mai bine rectorul s-ar informa care dintre secretare a gasit cum sa fie inlaturat Nichi four si sa treaca studentii care miine poimiine vor termina vestita medicina de Iasi.Trebuie de stiut ca ar putea avea dreptate Nichi four cum ca nu el a sters notele , ar trebui o expertiza grafologica, stiut fiind ca aceste cataloage se gasesc in pastrare la secretariat, unde se "rezolva" multe, nu pe gratis, bineinteles.Cu atit mai mult cu cit, ciudat, tocmai in aceeasi perioada a reaparut la secretariat vestita madam Condurache , data afara pentru multe,cea care isi permitea chiar sa puna note de trecere in centralizatoare, care pierdea frecvent cataloagele trimise de la discipline,detinatoarea multor secrete de la Medicina Dentara.
Anonim  | #52611
Dar de ce nu demascati spaga pe care o incaseaza la fiecare sesiune de la studenti ( niky five )...?
Mimi  | #52612
Nichifor si-a schimbat numele: din Nichifaiv in Nichisix.
Ionut  | #52613
Nu este adevarat ce spune acest domn Profesor, daca i se poate spune asa. Eu am dat examen la Farmacologie de 2 ori si l-am promovat, am fost trecut pe listele de la cabinetul dumnealui. NICIODATA nu era disponibil sa-mi treaca nota in carnet, tot spunea ca ba nu are timp, ba ca NU ESTE MOMENTUL, ba ca nu stie despre ce vorbesc.......si acum m-am trezit ca am restanta. Acest Profesor NU are ce cauta la UMF. AFARA!!!!!!!!!
el E  | #52614
nichi 4
Raluca  | #52615
O chestie mai imbacsita si mai sictirita decat acest OM....nu am vazut in viata mea si nu-mi doresc sa mai vad. Domnule profesor.....te-au ajuns blestemele si chinurile studentilor. Macar in aceste clipe recunoaste ca nu sunteti apt pentru acest post. Un profesor care pierde notele studentilor este ca oaia care isi pierde mielul...Aveti copii? ..... cu siguranta sunt traumatizati.
Adina  | #52616
Nichi Five ... oferitii domnului ``profesor`` 500 euro si veti avea nota de trecere in doua minute ....chiar daca ``a pierdut catalogul``. Spagarul......!!!!! AFARA cu profitorii, hotii. Nu avem nevoie de asemenea lichenii !!! Cu respect studenta dumneavoastra....Adina
Adi  | #52617
Felicitari din partea studentilor de la UMF domnule Catalin Boacna. Continuati investigatiile.
IOAN  | #52618
Ce tupeu are ,,este un corupt de cind iera asistent,,iar pretul iera si este f.f. mare,,si acum el se adreseaza tribunalul iasi,,,TUPEU sau NESIMTIRE,,la puscarie cu tine(NICHI 5) in loc de (NICHI 4) .
Viorel Galati  | #52619
Nu am nicio treaba cu Facultatea de Medicina din Iasi,dar ce se intampla acolo e strigator la cer...eu ma mir cum de mai are tupeul de a sta sa fie fotorafiat.
Am prietena la aceasta facultate si ce imi aud urechile ma revolta.Nu este posibil ca un asemenea cadru didactic sa faca asa ceva ,indiferent de specializare.Este direct raspunzator pentru greselile facute si pentru asa ceva nu inteleg, de ce nu este eliminat din facultate.
Viorel Galati  | #52620
Si acum la drept vorbind,la ce ne mai miram de ce doctorii primesc spaga ? Poftiti exemplu...
Gabriela  | #52621
La Facultatea de Medicina dentara un profesor mai stresant si cretin cred ca nu exista.Am dat un amarat de examen la farmacologie cu acest domn profesor de cel putin 10 ori si abia cu o zi inainte de licenta am obtinut un rezultat pozitiv.Sunt ferm convinsa ca nici un om din lumea asta nu poate corecta 14-15 lucrari in 10 minute si sa mai traca si notele in carnete in acest timp.Este un ingamfat si un nemernic care se crede perfectiunea intruchipata.Ca sa ai noroc sa iei un examen la el trebuie sa-l prinzi in toane f bune sau sa te duci cu spaga la el de sute de euro.Nu merita sa fie profesor!
unu`  | #52622
Mai mult ca sigur a fost turnator la securitate !!!!! He is evil !!! He must die !!!!!!!
un alt student al UMF  | #52623
Ma bucur sa constat ca au aparut totusi niste articole in ziare .... Partea care nu este cunoscuta este aceea ca , in momentul in care a aparut discutia ca este posibil sa apara articole ce ar "denigra" superba imagine a UMF Iasi , doamna Decan Forna a intervenit intr-un mod foarte "pertinent" cu amenintari si alte lucruri la adresa unor studenti ce doreau sa scrie la ziar ... Felicitari!
studenta MD  | #52624
Uimitor ca exista aceasta comisie UMF, capabila de asemenea decizii... Nu credeam sa vad asa ceva, oricum cred ca aceasta sanctionare e un incident izolat...probabil niky4 a suparat pe cineva important, in privinta altora nu se face nimic
Farmacistu  | #52625
Acest impostor a supt sume imense de la Antibiotice SA (in complicitate cu alti impostori aflati azi ,acolo, in functii de conducere) pe baza unor asazise contracte de cercetare (de fapt ,compilatii din literatura).
Poate cineva cerceteaza sumele incasate de acest spiter de la Antibiotice si in baza caror rezultate.!?
Anonim  | #52626
PARCA LA MEDICINA GENERALA E ALTFEL?
Daniela din Bucuresti  | #52627
Sper ca Dumnezeu sa aiba grija de sufletul lui. ... te-ai ars bai neica... era si timpul. Multumesc Doamne ca mi-ai ascultat rugaciune...te rog asculta si pe urmatoarea. Adio nichi5!!!
Daniela din Bucuresti  | #52628
Doamna Forna.... asteptam comentariile dumneavoastra.Ati tacut?....acestia sunt profesorii dumneavoastra
Andrei  | #52629
Incredibil, dar stiam ca e asa. Medicina e de toata jena in Iasi. Ce a fost si ce a ajuns...
Mare pacat. Si din cauza studentilor, si a profesorilor, si a personalului ne-didactic. Rusine!
umefist  | #52630
La ultimul post vreau sa zic urmatoarele: Eu l`am vazut cum stergea cu corectorul de fatza cu secretara si cu studentii unui student din anul 5 pe motiv nestiut. El e pe banda lui si nu da nimanui explicatii. Nu s`au pierdut doar notele...si a pus si note din burta..dar mai pierde si carnetele stundentilor. Iar cand mergi la el si ii zici ca e la el carnetul tau....iti zice cu un ton ridicat ca el nu are nici o vina si ca toate carnetele au fost date la studenti. Pe langa faptul ca e prost si senil...te face si pe tine studentgul care vii dupa o amarata de nota ca sa ai o dovata in carnet... sa pari prost si incompetent. Dupa ce te freaca la examen dupa un barem pe care numai el il cunoaste...si daca Doamne Ajuta! reusesti sa trci practicul, pentru ca ala e cel mai important, te mai freaca si pe drumuri cu carnetele si cu notele la catalog. Asta este Domnule Niky4,5,6,7,8, Lumea s`a rugat la o minune la DIsciplina Farmacologie si Doamne Doamne a dat`o:) Cat despre frigiderele domnului profesor, sunt sigur ca sunt pline cu "carne" de la studenti.... Oricum Slava Domnului poate scapam de el cu totul:)
umefist  | #52631
Cat despre doamna decan...Nu am cuvinte...de cate ori am adus vorba de Niky5, ne trimitea la plimbat ursul pe motive ca a trimis Adrese domnului profesor..si nu are ce face mai mult...asta este..Mana in mana:D
Studenta MD iasi  | #52632
In sfarsit a patit-o unul din veteranii "bogati" din UMF Iasi.
IOAN  | #52633
Doamna decan nu poate face nimic,,,daca ea aobtinut un titlu fals de (medic primar in chirurgie oro-maxilo-faciala) si toti din U>M>F stiu acest lucru si nimien nu ia nici o masura.
MD  | #52634
Oare de ce ne trimite Doamna Decan la plimbare cand vine vorba de Nichi5? Oare din cauza ca fiica ei este si ea la medicina dentara si urmeaza sa sustina anul acesta examenul la farmacologie, sau sa fie oare alta cauza?
babanovak  | #52635
ar fi nemaipomenit daca instanta ar ramane ferma si nu ar ceda la insintentele porfesorului care are un discurs demagogic foarte bine pus la punct. daca se adreseaza unor persoane care nu ii cunosc camportamentul in relatia cu studentii, poate sa le creeze o imagine total deformata despre dansul, pozand intr-o persoana decenta,integra si cu un simt al responsabilitatii foarte dezvoltat. cel putin in relatia cu studentii,nu e deloc asa!
smile  | #52636
URAAA!!!Ce bine!Stiu ca nu e bine sa doresti raul nimanui dar el este o exceptie...m-am rugat mult sa scapam de acest tiran!Nu avea nici o importanta daca faceai examenul perfect sau nu pt ca el tot te "invita calduros la o reexaminare si la consultatii private!"
Oricum sunt constienta ca nu vor fi luate masuri reale si ca sunt vorbe in vant...dar macar azi ma bucur si traiesc cu speranta ca poate exista dreptate
Elena  | #52637
Cu siguranta domnul profesor are nevoie de odihna sa se bucure de pensia pe care a dobindit-o si sa ne lase.........nu mai sunteti un exemplu de urmat domnule.
Anonim  | #52638
Acesti profesori corupti ( Nechifor, Nita ) sunt micii copii ai lui Burlui. El a permis si cultivat toate astea foarte multi ani la rand, atat timp cat a fost decan.
Ca sa nu mai vorbim de sumele incasate de D-l Prof Burlui cand facea transferuri de la Apolonia la stat.
La Fornarina  | #52639
Mihai Nechifor a fost informator al Securitatii din studentie. Este extrem de inteligent si cult, extrem de capabil, dar a ales calea cea mai usoara: sa fie promovat inaintea altora pe cai "alternative". Pe cand inca mai practica medicina, a furat (la propriu) medicamente de la bolnavi, iar cand a devenit asistent a abuzat sexual studente - vezi cazurile din promotia Hopi Stratan. Toate acestea i-au fost trecute cu vederea pentru serviciile aduse. Intre timp el publica peste masura de ridicol, ca avea "pile" pe la edituri. A fost celebra chestia cand dintr-un singur experiment pe sobolani a publicat unsprezece lucrari stiintifice in 12 luni - asta vine cam o lucrare la 2 saptamani. Nimeni nu a indraznit sa ii stea in fata - nici Burlui nici altii mai ai dracului ca Pusi Diaconescu. Nechifor a platit de cateva ori 500 de dolari 9floare la ureche pentru el) si s-a pus de unul singur in cateva din faimoasele enciclopedii "Who's who" pe bani. La Revolutie era in Japonia asa ca a scapat nelinsat, iar apoi s-a instalat ca o caracatita si a condus departamentul cum a vrut. Votul lui a contat intotdeauna, iar incompetentii ca Vasile Chirita il ridicau in slavi. El conduce tot felul de afaceri medicale murdare ca sa isi suplimenteze veniturile si are un palat si alte cladiri ca proprietati, unde lucreaza cu personal prost platit si exploatat. Figura lui este mai abjecta azi ca niciodata, nu numai pentru ca ia bani de la studenti, ci pentru traficul de influenta la secretariat si cu cadrele didactice tinere, care nu sufla in fata lui. Cine nu e cu el e neindoios impotriva lui. E un stalp al UMF la propriu, ca el stie multe misculatii ale tuturor. Nu uitati - e extrem de destept si periculos de ticalos ca sa te injunghie pe la spate! Rugaciunile studentelor nu prea au ajutat pana acum.
........  | #52640
Cand este procesul ? Poate macar unii care au postat aici vor fi in sala....
ANONIM  | #52641
Este cat se poate de absurd ca cei care doresc sa invete si sa trateze suferintele
oamenilor sunt capabili de astfel de judecati murdare. Probabil nu doresc sa priceapa ca actul medical si in special Farmacologia este o disciplina de baza a medicinii. Cine oare va mai avea incredere in medici care nu vor cunoaste medicamentele si ce actiune au asupra unui bolnav. Probabil o sa doreasca sa trateze pacientii cu aspirina . Rusine celor care doresc sa discrediteze un cadru didactic de cariera universitara. Eu sugerez profesorului sa solicite reexaminarea tuturor studentilor cu comisie de profesor din tara s-au din Europa.Trebuie odata si odata fiecare sa-si cunoasca lunful nasului. Indiferent ce grad de cultura si nivel intelectual are. Doar suntem europeni? Nu?. Orice tanar vrea timp liber, distractie, chiul, etc. Poate acesti studenti ,daca vor deveni medici, cand vor face greseli medicale, vor sa dea din nou vina pe profesorul de farmacologie ca nu a explicat , s-au nu a testat efectele secundare la medicamente.
Domnilor studenti, noi nu suntem cobaii dumneavoastra. Puneti mana pe carte sa nu ajungeti in situatia sa luati medicamente pentru durerea de cap si sa va cada dintii sau parul de pe cap.
Sunt generatii de doctori care isi dau seama ca fara fara a sti farmacologie nu poti practica medicina. Poate doriti sa sporiti numarul cimitirelor din Iasi si din judetul Iasi.
Este si asta o parere.
student care a dat examen la farmacologie  | #52642
Draga domnule/doamna anonim,
Presupun ca dumneavoastra nu ati dat examen cu dl prof Nechifor. Nu condamn faptul ca multi studenti nu sunt pregatiti, dar nici cei care invata bine nu iau nota care o merita. Daca se merge pe principiul "Orice profesor iti poate demonstra ca nu stii nimic" nu am mai lua niciun examen. Nimeni nu contesta faptul ca dl prof Nechifor este o somitate a Farmacologiei, dar din moment ce se poarta ca niste carpe atat cu studentii, cat si cu asistentii, este o persoana de nimic in fatza multora... Sa vina comisia europeana ... eu cred ca vor lua mai multi studenti decat au luat pana acum ... Nu trebuie sa gandim comunist. Este si asta o parere.
Casper  | #52643
Se pare ca de vreo 10 ani incoace se petrec tot felul de fenomene paranormale prin UMF Iasi: diplome aparute din senin la un pocnit al degetelor, registre si evidente pierdute sau necompletate din lipsa de timp, studenti licentiati in medicina dentara cu diploma stampilata de UMF Iasi, care nu au calcat vreodata in Romania, carnete si cataloage disparute, profesori prinsi in flagrant luand mita si scapati ca prin minune de proces a doua zi si tone de bani dusi pe apa sambetei. Cred ca ar fi cazul ca Universitatea sa achizitioneze un detector de poltergeist.
Ideea este urmatoarea: Nu va hazardati sa aplicati pentru aceasta facultate daca nu au parintii vostri foarte multi bani sau daca nu aveti pile. Studentii care se bazeaza doar pe propriul intelect la examenele de la Medicina Dentara vor ajunge dupa licenta direct pe un pat de la Socola, cu nervii si ficatii mancati. Din UMF Iasi nu a mai ramas decat o cloaca infectata cu imbuibati parveniti, aici nu e loc de studenti morali si cu bun simt.
Imi amintesc cum intampina Forna studentii din anul 1 si imi vine sa plang: "Bine ati venit la facultatea noastra recunoscuta si bine cotata pe plan international!" Habar nu aveam cat de norocosi suntem ca am ajuns aici.
Casper  | #52644
Acest personaj nu va pati nimic, isi va relua linistit functia si atributiile, ca toti ceilalti profesori de la UMF care au fost implicati in diverse scandaluri rezultate de pe urma "manariilor" comise. Nu mai sperati in van, parvenitii care controleaza UMF-ul sunt prea bine ancorati. Mult succes si o tona de rabdare le doresc celor din urmatoarea serie examinata de Nechifor dupa acest scandal.
anonim  | #52645
buna, de la anul asi vrea sa vin la umf la medicina dentara dar dupa cate am citit ce se petrece am ramas foarte dezamagita. am inteles k examenele se iau pe bani, k profesorii iti spun cat este taxa daca vrei sa promivezi exmenul sitot asa mai departe. kiar este adevarat?
anonim  | #255341
AFRAAA!!!! LUATE-AR DRACU DE JEGODIE!!!!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1709 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014304 (s)