Actualitate

Un profesor de la Universitatea Al. I. Cuza implicat intr-un mega-scandal! O studenta a povestit tot!

Publicat: 05 iul. 2016
1
@ Profesorul a fost inregistrat de studenta in timp ce-i promitea ca va rezolva promovarea mai multor examene @ In schimb, profesorul dorea sa aiba o aventura cu studenta
O studenta de la Facultatea de Psihologie, specializarea Stiinte ale Educatiei, din cadrul Universitatii Al. I. Cuza a mers la Politie si a depus plangere impotriva unui profesor care i-ar fi facut avansuri sexuale. Constantantin Petrovici, de 62 ani, este conferentiar la facultatea mentionata si are o imagine buna in randul colegilor. Numai ca, in urma cu aproximativ o luna, in perioada sesiunii de examene din iunie, o studenta din anul III a povestit anchetatorilor ca a fost constransa de Petrovici sa intretina relatii sexuale. In schimb, profesorul i-a garantat studentei ca o va ajuta sa promoveze examenele.

I-a promis ca o va ajuta la examenele pe care studenta trebuia sa le sustina la alti profesori. Dupa ce a depus plangerea, dosarul a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi iar procurorii au cerut judecatorilor emiterea unor mandate de supraveghere si de interceptare a convorbirilor telefonice pe numele profesorului. Din interceptarile convorbirilor telefonice nu reies prea multe date foarte clare cu privire la favorurile sexuale pe care i le-ar fi cerut profesorul studentei. In schimb, studenta a inregistrat ambiental cateva dintre discutiile pe care le-a avut cu profesorul. Din aceste discutii reiese ca profesorul i-a promis ca o ajuta la examene. In acelasi timp, isi dorea sa aiba o aventura cu studenta.

Dupa ce au strans suficiente probe impotriva lui Constantin Petrovici, pe data de 22 iunie 2016 procurorii au instituit masura controlului judiciar impotriva acestuia. La finalul saptamanii trecute, profesorul s-a plans judecatorilor de la Tribunal ca masura controlului judiciar, prin care i-au fost stabilite o serie de interdictii, este una abuziva. A sustinut ca este nevinovat si ca totul este o inscenare. Judecatorii i-au respins plangerea impotriva masurii controlului judiciar. „In baza dispozitiilor art. 213 din Codul de procedura penala, respinge, ca nefondata, plangerea formulata de catre inculpatul Petrovici Constantin, impotriva ordonantei procurorului din data de 22.06.2016, emisa in dosarul de urmarire penala nr. 465/P/2016 al Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, prin care s-a dispus luarea fata de inculpat a masurii preventive a controlului judiciar. Respinge, ca nefondata, cererea inculpatului Petrovici Constantin privind modificarea obligatiilor din continutul masurii preventive a controlului judiciar dispusa fata de acesta prin ordonanta procurorului din data de 22.06.2016, emisa in dosarul de urmarire penala nr. 465/P/2016 al Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi”, au precizat judecatorii de la Tribunal. Conducerea Facultatii de Psihologie l-a suspendat din functie pe perioada acestei anchete.

Comentarii
  • Nu-i adevarat..
    La soare te pute-ai uita dar la EL, ba..
    La cat de neverosibil de Frumos e EL, cred ca studenta il dorea….

  • Bravo studentei ca l-a reclamat. Dovada de curaj si de simt civic. ! Ce sa caute mizerabili ca acesta in sistemul de invatamant? Bravo celor care denunta abuzuri!

Adauga un comentariu