National

Un profesor de la Universitatea de Agronomie din Capitală s-a spânzurat. Poziţia oficială a Poliţiei

Publicat: 06 iul. 2021
uniformă a Poliției Române
Poliția Capitalei anunță că trupul neînsuflețit va fi dus la Institutul Naţional de Medicină Legală, iar cercetările vor fi efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri - Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă

O nouă sinucidere în România. Președintele Senatului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, prof. univ. dr. Alexandru Șonea, a fost găsit spânzurat în propriul birou.

Poliția Capitalei anunță că trupul neînsuflețit va fi dus la Institutul Naţional de Medicină Legală, iar cercetările vor fi efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri – Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă.

”În această dimineață, prin apel 112, a fost sesizat faptul că în incinta sediului unei unități de învățământ superior, situată în sectorul 1, a fost găsit decedat un bărbat. La fața locului cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri – Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă. Trupul neînsuflețit va fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei. Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul.”, arată Poliția Capitalei.

Un bărbat din Bârlad s-a sinucis, după ce a fost condamnat la închisoare că şi-a violat fetiţa minoră

Nu a putut suporta vestea că a fost condamnat la nu mai puțin de 15 ani de închisoare, iar din acest motiv s-a spânzurat. Este vorba despre un individ care și-a pus ștreangul de gât şi ulterior a murit. Bărbatul şi-a violat fiica minoră timp de 2 ani. Modul de operare al acestuia era unul macabru.

În vârstă de 44 de ani, bărbatul era un prosper om de afaceri din Bârlad şi manieră prin care își executa agresiunile sexuale i-a şocat chiar şi pe anchetatori. Altfel spus, acesta îi punea soţiei somnifere în diversele lichide pe care aceasta le consuma, iar după ce nevasta adormea, bărbatul profită de copilul minor.

Bărbatul a început să îşi violeze fiica ameninţând-o constant că o va omorî dacă va dezvălui prin ce trece iar ulterior se va spânzura. Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese faptul că individul îi punea soţiei somnifere în diversele lichide pe care aceasta le consuma iar după ce adormea, fiica lui era supusă unor abuzuri greu de explicat și de înţeles.

Tot mai mulți tineri din Iași se sinucid

Într-o lume a socializării și relațiilor virtuale intense, oamenii au devenit tot mai singuri și depresivi. Zilnic, apar tot mai multe tentative de suicid în rândul tinerilor. De cele mai multe ori, motivul care provoacă astfel de gesturi extreme în rândul adolescenților sau al tinerilor este depresia din dragoste. Depresia, fiind o tulburare de dispoziție, poate provoca simptome severe ce afectează emoțiile, gândirea și activitățile zilnice. În ultimele două-trei zile, în județul Iași, mai mulți tineri au încercat să își ia viața.

„Au ajuns, în ultima perioadă de timp, tot mai multe cazuri de tentative de suicid la camera de gardă a Institutului de Psihiatrie «Socola» Iași. Numărul acestor cazuri a fost tot mai crescut în ultimele trei săptămâni. Cele mai multe persoane care recurg la astfel de gesturi sunt persoane tinere, dar am întâlnit și cazuri la persoanele de peste 30 de ani. Chiar ieri, pe data de 3 iunie 2021, am avut o tentativă de suicid la un tânăr de peste 20 de ani. Situația este mai gravă în rândul bărbaților.

În categoria de vârstă 16 – 25 de ani există o oarecare egalitate între băieții și fetele care ajung la astfel de gesturi, iar în categoria persoanelor de peste 30 de ani, cele mai întâlnite cazuri sunt la bărbați. Sunt foarte multe tentații, iar să ajungi chiar în punctul în care vrei să îți iei viața, înseamnă că acest gest a fost premeditat. De cele mai multe ori, nu își dau seama că au o problemă, că suferă de o depresie și situația se agravează fără a consulta un specialist și se ajunge la punctul în care se trece la fapte”, a precizat dr. Raluca Prepeliță, director medical al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași.
Adauga un comentariu