Local

Un profesor de matematică a ajuns la un spital din Iași cu lumânarea și chibritul în mână! Bogdan Constantin Spuză se poate stinge în orice moment, dacă nu va plăti prețul vieții!

Publicat: 23 sept. 2022
Bogdan Constantin Spuză
Bogdan Constantin Spuză este profesor de matematică la Școala Gimnazială “Constantin Parfene” și la Școala Gimnazială Nr.1 din Bălteni, județul Vaslui

Bogdan Constantin Spuză este profesor de matematică la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” și la Școala Gimnazială Nr.1 din Bălteni, județul Vaslui. Are 32 de ani și este tatăl a doi copii de 3 și 5 ani. Timp de 17 ani, vasluianul a fost purtat din spital în spital, viața sa fiind în permanență pe muchie de cuțit

Bogdan a descoperit recent că problemele sale medicale au o rezolvare, însă pentru aceasta are nevoie de 50.000 de euro. Operația salvatoare trebuie efectuată într-o clinică din Italia. Această sumă depășește cu mult posibilitățile sale materiale, de aceea tânărul este recunoscător pentru fiecare donație, oricât de mică ar fi aceasta.

Bogdan Constantin Spuză
Timp de 17 ani, vasluianul a fost purtat din spital în spital, viața sa fiind în permanență pe muchie de cuțit

Viața unui profesor de matematică este de 17 ani pe muchie de cuțit: „În orice moment, se poate desprinde un cheag de sânge ce se poate deplasa către plămâni, inimă sau creier”

Bogdan Constantin Spuză
Bogdan Constantin Spuză a fost la controale la cele mai bune clinici și spitale din întreaga țară, fiind consultat de medici prestigioși din București, Târgu Mureș, Cluj și Iași. Cu toate acestea, starea sa de sănătate se agravează pe zi ce trece

Bogdan Constantin Spuză are 32 de ani, iar împreună cu soția sa, Laura, are 2 copii, în vârstă de 3 și 5 ani. Bogdan a fost victima mai multor erori medicale, problemele sale de sănătate debutând în ianuarie 2005, când a fost operat de peritonită. La un moment dat, a fost la doar un pas de moarte, fiind transferat la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași, „cu lumânare și chibrit”.

„În ianuarie 2005, am fost operat de peritonită, iar dintr-o eroare medicală, în februarie 2005, am fost operat de ocluzie intestinală, operație urmată de o altă eroare medicală, moment în care au început problemele actuale. În martie 2005, am fost transferat la Iași, primind o lumânare și un chibrit de la cei din Vaslui, unde am fost operat de tromboflebita, extrăgându-se foarte multe cheaguri de sânge din vena ilio-femurală a piciorului stâng. Pentru o perioadă a fost totul bine și frumos, dar apoi au început să apară complicațiile, să se înfunde 100 la sută vena principală de la picior, urmând ca sângele să circule pe alte vene, suprasolicitâdu-le, făcându-le să se dilate foarte tare. S-au format circuite sălbatice care provoacă uneori dureri insuportabile, în orice moment se poate desprinde un cheag de sânge care să se deplaseze către plămâni, inimă sau creier, punându-mi viața în pericol”, a precizat Bogdan Constantin Spuză.

 Spitalul de Urgenta din Vaslui
Timp de 17 ani, vasluianul a fost purtat din spital în spital, viața sa fiind în permanență pe muchie de cuțit

Bogdan Constantin Spuză are nevoie de 50.000 euro pentru operația salvatoare

un medic care consulta un barbat
Această sumă depășește cu mult posibilitățile sale materiale, de aceea, tânărul este recunoscător pentru orice donație, oricât de mică ar fi aceasta

Bogdan Constantin Spuză a fost la controale la cele mai bune clinici și spitale din întreaga țară, fiind consultat de medici prestigioși din București, Târgu Mureș, Cluj și Iași. Cu toate acestea, starea sa de sănătate se agravează pe zi ce trece. Singura sa șansă la o viață normală în care să nu se mai teamă că ar putea muri în orice clipă ar fi o operație chirurgicală de 50.000 de euro ce poate fi efectuată la o clinică din Italia.

„Majoritatea au dat din umeri și mi-au zis că am o bombă acolo și să mă bucur că sunt în viață. La ultimul control, în țară, de la doctor am primit replica: «Bogdane, eu, dacă aș avea problemele tale, nu aș avea unde să le rezolv în țară!». El mi-a recomandat o clinică din Italia. La începutul lunii septembrie, am mers la control la acea clinică, iar spre bucuria mea se poate interveni. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că, dacă mai trece timpul, riscurile sunt foarte mari, de la amputarea piciorului, în cel mai bun caz, dar care nu este neapărat o soluție, pentru că venele dilatate au plecat spre celălalt picior și se îndreaptă către organe, și până la cele mai grave riscuri la care încă nu vreau să mă gândesc… Se poate interveni, dar costurile sunt în jurul sumei de 50 de mii de euro”, a adăugat Bogdan.

Persoanele care doresc să-l ajute pe Bogdan, astfel încât să poată face operația salvatoare în Italia, pot dona în unul dintre următoarele conturi:

RO45BTRLRONCRT00C7770602 – RON

RO57BTRLEURCRT00C7770601 – EURO

RO97BTRLUSDCRT00C7770601 – DOLAR

TITULAR CONT SPUZA GABRIELA LAURA

RO44BRDE380SV46154013800 RON

LT823250061177822351 REVOLUT BIC REVOLT21, str. Vasile Alecsandri 138

TITULAR CONTURI SPUZA BOGDAN CONSTANTIN
Adauga un comentariu