Eveniment-Social

Un profesor și medic veterinar a relatat despre intervenții medicale pe zona animalieră, munca cu studenții, cum să ai grijă corect de animalul tău, dar și despre cazurile avute în ultimele luni, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 16 feb. 2021
prof. univ. dr. Gheorghe Solcan din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi a venit în Studioul BZI LIVE

Marţi, 16 februarie 2021, începând cu ora 13.00 lumina reflectoarelor Platoului BZI LIVE a fost programată o nouă emisiune de utilă, interesantă şi impact alături de prof. univ. dr. Gheorghe Solcan din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, unul dintre cei mai importanţi şi valoroşi medici veterinari din România. În cadrul emisiunii, dialogul cu acesta s-a axat pe: cazurile avute în ultimele luni, proiecte, iniţiative, educaţie în vreme de pandemie, intervenţii medicale pe zona animalieră, munca cu studenţii respectiv ultimele noutăţi din domeniul pe care-l reprezintă.

Vor fi oferite sfaturi extrem de interesante şi de utile pentru toţi cei care au animale de companie sau fermieri lor

Cum ai grijă, corect, de pisica ta sau câinele tău, cele mai comune probleme cu care ne confruntăm atunci când avem animale în casă. Medicul este unul dintre profesioniştii şi pasionaţii de lumea fascinantă a animalelor crescute în ferme sau mediul rural, despre îngrijirea corectă a vacilor, porcilor, cailor sau boli ale acestora respectiv a animalelor de companie. Aşadar, toţi cei implicaţi şi interesaţi de această zonă pot urmări o producţie media utilă, actuală şi riguroasă.

Profesorul Solcan, o figură a Medicinei veterinare din România

Profesorul Gheorghe Solcan este o figură a Medicinei veterinare din România. A fost și este prodecan științific (2000-2004, 2008-2012) respectiv administrativ (2004-2008, 2012- prezent) la Facultatea de Medicină Veterinară de la USAMV Iași. A dezvoltat programul de studii universitare medical veterinare, implicat în organizarea manifestărilor științifice, monitorizarea calității în învățământ și cercetare, întocmire rapoarte evaluare ARACIS. Acesta s-a implicat şi în proiecte europene legate de dezvoltarea resursei umane respectiv de cercetare și are în coordonare zeci de doctoranzi. Pe de altă parte, acesta activează cu pasiune și profesionalism în cabinetul de Medicină veterinară a Universității de Agronomie.

Comentarii
Adauga un comentariu