Eveniment-Social

Un profesor universitar a prins un pot frumos de la Directia de Drumuri din Iasi

Publicat: 04 mart. 2018
1

Firma unui profesor de la Facultatea de Constructii si Instalatii din Iasi se va ocupa de un proiect derulat de Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi. Societatea Pod Proiect SRL Iasi administrata de profesorul Cristian Claudiu Comisu va efectua expertiza tehnica pentru 28 de poduri aflate in administrarea DRDP Iasi. Valoarea contractului este de 364 mii lei, in conditiile in care prevederea initiala a fost de peste 711 mii lei.

In cursa au fost doua societati, insa firma lui Comisu a fost declarata in cele din urma castigatoare si va trebui sa se ocupe de acest proiect. Cele 28 de poduri ce urmeaza a fi expertizate pentru a putea fi apoi reabilitate sunt din intreaga Regiune de Nord-Est. In judetul Iasi va fi reabilitat podul de pe DN 28, la kilometrul 112+337, in zona localitatii Raducaneni.

"Podul are doua deschideri cu o lungime totala de 13.37 metri, o latime a partii carosabile de 7 metri si o latime intre parapeti de 7.57 metri. Indicele de stare tehnica este de 34, care il include in clasa de stare tehnica IV. A fost construit in anul 1969 si nu a fost modernizat sau reabilitat. Clasa de incarcare la proiectare este E si schema este DSREZ. Sectorul de drum pe care este amplasat este de drum P", se arata in caietul de sarcini a procedurii.

Un alt pod din judetul Iasi care va fi refacut este si cel peste DN 28 la kilometrul 6+957 de peste raul Siret din dreptul localitatii Scheia. "Podul are patru deschideri cu o lungime totala de 172 metri, o latime a partii carosabile de 6 metri si o latime intre parapeti de 8.4 metri. Indicele de stare tehnica este de 40, care il include in clasa de stare tehnica IV. A fost construit in anul 1933 si nu a fost reabilitat sau modernizat. Sectorul de drum pe care este amplasat este un drum secundar", se mai arata in caietul de sarcini.

Un alt pod din judetul Iasi care va intra in programul DRDP este si cel de pe DN 24 la kilometrul 215+945 peste raul Jijia in dreptul localitatii Sculeni.

"Podul are cinci deschideri cu o lungime totala de 111.80 metri, o latime a partii carosabile de 7.80 metri si o latime intre parapeti de 9.40 metri. A fost construit in anul 1974 si consolidat in 2000. Sectorul de drum peste care este amplasat este unul european", se mai arata in caietul de sarcini al procedurii.

Citeste si : Zeci de kilometri de drumuri comunale vor fi reabilitate in judetul Iasi

Adauga un comentariu