Titlurile zilei

Un profesor universitar din Iași a declarat război spitalului privat Arcadia, deținut de afaceristul Dan Fiterman! Prof. univ. dr. Cornelia Bejan spune că a fost umilită, amenințată și obligată să facă zilnic test COVID-19 timp de un an ca să poată să-și viziteze mama

Publicat: 23 iun. 2021
Profesoara care acuză, adeverințele de la teste, spitalul Arcadia, Fiterman
Prof. dr. Cornelia Bejan a fost obligată să plătească 50.000 de lei pe testele PCR pentru a-și putea vizita mama internată la spitalul Arcadia

O profesoară din Iași a cheltuit aproximativ 50.000 de lei pe zeci de teste PCR! Prof. univ. dr. Cornelia Bejan, cadrul didactic în cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași, acuză spitalul privat Arcadia că a obligat-o să se testeze zilnic pentru a putea să își viziteze mama internată. Timp de mai bine de un an, profesoara a fost obligată să se testeze pentru a avea acces în salonul mamei. În urma numeroaselor testări, căile respiratorii ale femeii au fost grav afectate. Spitalul Arcadia este deținut de afaceristul Dan Fiterman

O femeie din Iași acuză spitalul privat Arcadia din Iași că, timp de un an, medicii ar fi obligat-o să își facă zilnic teste PCR pentru a-și vizita mama internată la Secția îngrijiri paliative. Din luna martie 2020, de la începutul pandemiei de COVID-19, și până în luna aprilie 2021, prof. univ. dr. Cornelia Bejan, profesor universitar doctor la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași, a cheltuit aproximativ 50.000 de lei pe testele efectuate. Ieșeanca spune că nu i se pare normal acest lucru și din această cauză are probleme de sănătate.

„Am o valiză de teste PCR, pe care le-am făcut pe parcursul acestei pandemii. Mai exact din luna martie 2020 până pe data de 14 aprilie 2021 am făcut teste zilnic sau uneori la două zile pentru a-mi putea vizita mama internată la spitalul Arcadia în secția de îngrijiri paliative. Am fost obligată să fac aceste teste pentru că altfel nu îmi permiteau accesul la mama mea, ceea ce nu este normal. Direcția de Sănătate Publică Iași, împreună cu Institutul Regional de Oncologie Iași, a precizat că nu era obligatoriu să fac aceste teste zilnic.

A fost o perioadă lungă în care le făceam zilnic, dar mai târziu ei au mai acceptat să le fac o dată la două zile. Am cheltuit pentru aceste teste aproximativ 50.000 de lei, cele mai ieftine erau la IRO, 220 de lei, și am mai făcut la Praxis, unde costau 250 de lei. Aveam nevoie de aceste teste, pentru că eu mergeam zilnic în vizită la mama pentru a mă asigura că este îngrijită corespunzător. Nu eram sigură pe ajutorul care i se oferea acolo, în secția de îngrijiri paliative de la Spitalul Arcadia”, a declarat prof. univ. dr. Cornelia Bejan.

Numărul mare de teste i-au afectat căile respiratorii profesoarei din Iași

În urma zecilor de teste, cadrul didactic universitar a rămas cu sechele. Căile respiratorii ale femeii sunt afectate. Prof. univ. dr. Cornelia Bejan și-a dorit pentru mama ei cele mai bune servicii medicale și de aceea a ales spitalul Arcadia, însă a fost dezamăgită. Pentru internarea mamei, profesoara Cornelia Bejan plătea suma de 180 de lei pe zi. Mama femeii a decedat pe data de 14 aprilie 2021, atunci când a fost efectuată și ultima testare.

„Plăteam 180 de lei pe zi spitalizare și totuși nu era ceea ce ne așteptam. A murit în condiții grele. Am hotărât împreună cu familia să o ducem la cel mai scump spital privat din Iași pentru că ne-am gândit că și serviciile medicale vor fi cele mai bune. Fiul meu, de câte ori își dorea să își viziteze bunica, era obligat să își facă și el testul. Testele care ni se cereau trebuiau să fie efectuate în ziua precedentă de a mă prezenta la mama, cel mult cu o zi în urmă.

Imaginați-vă că de la atâtea probe recoltate, gâtul și nasul meu sunt foarte afectate, iritate și sensibile. M-am înscris pe lista de așteptare pentru vaccinare, pentru a nu mai fi nevoită să suport testele, însă mi-au transmis de la Spitalul Arcadia că cei vaccinați pot transmite boala și tot îmi trebuie test. Mereu mi-au cerut test. Urmează să mă vaccinez pentru a pleca în Brazilia”, a mai adăugat prof. univ. dr. Cornelia Bejan.

În edițiile anterioare ale „BZI” a fost prezentat cazul unui bărbat care a murit cu zile la o lună după ce a fost operat la Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman.

Directorul DSP Iași: „Se poate spune că a fost vorba despre un abuz din partea spitalului”

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași a precizat pentru reporterii „BZI” că ieșeanca Cornelia Bejan nu a făcut nicio sesizare cu privire la cele întâmplate.

„Fiecare spital are dreptul de a stabili propriile reguli în prevenirea raspândirii coronavirusului. Reprezentanții aleg modul în care își protejează atât pacienții, cât și personalul. Se poate spune că a fost vorba despre un abuz din partea spitalului, dar și femeia putea face o reclamație încă de atunci. Să ne amintim că la începutul pandemiei vizitatorii nu aveau voie să intre la pacienți în spital nici cu test negativ, nici fără test. Inițial se știa că un test PCR este valabil 48 de ore, iar mai târziu – 72 de ore. Dacă stăm și ne gândim, această femeie a suportat cel puțin 250 de teste PCR, care știm că nu sunt plăcute. Dacă se va hotărî să facă o plângere oficială, vom face verificări”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Prof. univ. dr. a fost amenințată de reprezentanții Spitalului Arcadia

Profesoara universitară Cornelia Bejan susține că nu a vrut să facă o plângere, deoarece consideră că nu va avea câștig de cauză.

„Nu am vrut să fac reclamații, pentru că sunt conștientă că totul se mușamalizează. Sunt eu, singură, împotriva unui spital. Mama mea era în mâinile lor, nu mă puteam pune rău cu ei. Depindeam de ei. După ce a decedat, m-au pus să semnez o foaie că pe tot parcursul internării mamei mele i-a fost administrat corect tratamentul și a fost bine îngrijită. M-au amenințat că dacă nu o semnez, o să am de suferit până îi face autopsia, că o să mi-o dea peste două săptămâni acasă. Mama mea avea 91 de ani”, a precizat prof. univ. dr. Cornelia Bejan.

Reporterii „BZI” l-au contactat telefonic pe Dan Fiterman, patronul Spitalului Arcadia, pentru a cere un punct de vedere ieri, la ora 10:40, însă acesta a refuzat să comenteze și a sugerat să fie trimis un e-mail detaliat.

„O să vă rog să scrieți un e-mail către secretariat și, cu siguranță, colegii mei o să vă răspundă. Trimiteți la adresa: [email protected]”, a declarat Dan Fiterman.

Reporterii „BZI” au trimis două email-uri și până la închiderea ediției nu s-a primit niciun răspuns din partea unității medicale private cu privire la această situație.

Comentarii
 • Ceva nu este in regula. Mama Dnei a stat 13 luni internata în spitalul Arcadia? Nu știu ce spital tine așa de mult timp intetnat un bolnav. Nu am mai auzit așa ceva.

 • 1. Era secția de îngrijiri paleative, astfel că a stat până la deces.
  2. Foarte multi oameni nu fac plângeri la instituții, nu merg în instanță să li se facă dreptate, deoarece au imaginea unui stat corupt, în care cetățeanul este asuprit.
  3. Instituțiile statului sunt pline de incompetenți și corupți care nu sunt de partea cetățenilor, ci a infractorilor, a celor care dau șpăgi ca funcționarii să mușamalizeze nedreptățile sau infracțiunile făcute la adresa lor.
  4. De foarte multe ori chiar dacă merg în instanță prăduitorii, criminalii și mafioții cu bani își angajează cei mai machiavelici avocați, care fac din zi noapte și din alb fac negru, astfel încât victima ajunge să fie considerată vinovată pentru ce i s-a întâmplat. De foarte multe ori criminalii scapă cu sancțiuni blânde. Vedeți uciderile din culpă, unde foarte rar se dau condamnări cu executare.
  5. Nedreptăți întâlnim în fiecare zi și la tot pasul, dar oamenii au renunțat de foarte mult timp sa mai lupte când văd că marii criminali sunt bine și victimele lor au putrezit de mult.
  6. Abuzuri se întâmplă în fiecare moment al zilei, iar ziua are 24 ore.
  Cei care comit abuzuri știu că sunt apărați foarte bine de instituții ale statului, altfel nu și-ar permite să comită abuzuri.
  Exemple sunt enorm de multe, dar foarte multe nu sunt aduse în lumină și se petrec pe ascuns.

 • Daniel.Corect și la obiect scris.Simplu cetățean a devenit astăzi o țintă. Unde deschizi ușa esti privit cu dispreț și aroganță .Apoi jefuit și umilit.

 • Este uimitor și umilitor cum statul roman îsi bate joc de cetațeni permițandule acestor satrapi sa faca profit si afaceri din suferința oamenilor ,oameni care au cotizat 30 40 de ani la sistemul de sanatate

 • Eu am pariat in fiecare zi pe Anglia Cehia 1-0 si nu mi-a dat 50.000. O sa le trimit un mail foarte detaliat altfel ii dau in judecata cu conciliere.

 • Doamna doctor ,cei de haram de haram se duce ,ai jecmanit bolnavii o viața intrega acum te ai intors pe plata te jecmanesc si alții pe tine

 • Probabil ca nici pentru alti pacienți n-ar fi fost în regula s-o vadă pe doamna venind toată ziua în vizita cu risc de infectare. Au fost restricții la nivel global, ce trebuia sa facă Arcadia special pentru doamna?

 • Oare angajatii spitalului isi fac teste zilnic?????????? De ce nu ? Si ei pleaca si vin zilnic la spital…. Si ei iau contact cu familiile lor, cu persoane straine din centre comerciale, piete, etc….. Ei de ce nu sunt testati zilnic inainte de intra in contact cu bolnavii???? De ce apartinatorii trebuie testati si medicii, asistentii si infirmierele nu????? Sa intelegem ca bolnavii sunt in permanenta in pericol de a se infecta?

 • In toate spitalele de stat bolnavii sunt neingrijiti, nehraniti, neschimbati. Apartinatorii nu au cum sa intre pentru ai ingriji si personalul medical isi bate joc de ei. Covidul i-a avantajat pe medici, asistente si infirmiere. Pacientii externati, mai ales cei batrani si semiinconstienti sunt vai si amar de ei. Flamanzi, murdari, speriati.

 • Ati fost vreodata la Haifa? Sau alt oras de pe acolo? Este foarte instructiv. Cu exceptia supermarketurilor, nu sunt preturi afisate in pravalii. Te tocmesti. Intri. Ti-e sete. In fata ta, un bastinas cumpara o apa. Ceri si tu tot apa aia. Scoti banii. Nu ajung. Pentru tine, pretul este de la dublu in sus. Nu esti M.O.T. … Shalom! Si voi aveti pretentii de la samariteanul Fiterman si de la afacerea pe care el o numeste spital… Nu-i frumos!
  PS. Nu stiti ce inseamna M.O.T.? Cautati.

 • vai de capul meu si asta cica e profesoara si ii invata pe altii ce i o invata ,in momentul in care duci un batan la ingrijiri paliative e calr ca nu va mai pleca pe picioarele lui de acolo ,e ultima sansa sa fie cat de cat ingrijit ,atunci cand familia nu il poate tine acasa

 • Dupa un an de zile s-a trezit sa vorbeasca. Nu a pus-o nimeni sa isi tina mama acolo cu 180 lei pe zi in conditiile in care nu era ingrijita.
  Si mi se pare normal sa fii testat cand intri intr-un spital cu oameni bolnavi, doamna doctor ar trebui sa stie. Acum ca dansa a vrut sa mearga zilnic e alta poveste.
  Sa nu mai zic de faptul ca trebuia sa fie vaccinata de mult, nu acum ca trebuie sa plece in brazilia, mai ales ca e doctor. Cu toate titulaturile doamnei te ai fi asteptat la alte decizii, dar din pacate pare ca a creat un scandal de 2 bani.

 • Postaci tampiti, habar nu aveti sa cititi, sau mai bine zis nu intelegeti ce cititi ! Si tu Robert, si tu Prigoreanu ! D-na este „Doctor” pentru ca are DOCTORAT, imbecili analfabeti ce sunteti, nu pentru ca este ” MEDIC” ! Prigoreanu, retardatule, pe cine a jefuit d-na? Citeste cu atentie ca d-na este profesor la Universitatea tehnica „Ghe. Asachi” tolomacule. La Universitatea tehnica studiaza INGINERII in devenire nu MEDICII , bolovane!!!!!

 • Insule, bănuiesc ca ești fi-su, altfel ai o problema mintala dacă te implici asa de mult pentru un rahat de știre. Doamna n-are decât sa dacă o plângere la DSP, dar atita timp cit regulilesunt același pentru toți,în toate spitalele, bate cimpii.

 • Mi s-a parut de o naivitate incredibila doamna. Daca pana in ianuarie 2021 am inteles nemultumirea ei , dupa aceea si-a platit „stiinta”. Avea alternativa! Oricum nu a obligat-o nimeni sa o tina pe maica-sa acolo. Timp de 13 luni nu a sesizat ca mama nu este bine ingrijita? Sau a intrat un advocat din aia care nu stiu decat de vicii de procedura , ca poate fac un ban de la Fiterman.
  Va ramane doar cu balacareala.

 • spitalul era/este in carantina din cauza pandemiei,deci vizita in spital era pe buna dreptate restrictionata!vizitarea zilnica a celor internati intr-o asemenea situatie nu este acceptabila,chiar cu test,nu mai spun ca la sectia de paleatie vizitele in situatie normala sunt mai rare…,daca era atat de apropiata de mama incat sa o vada zilnic,solutia nu era internarea in spital,ci ingrijirea la domiciliu cu ajutorul unor persoane care se ocupa cu asa ceva!!!!cred ca doamna profesor are ea nevoie de ajutor medical pentru a intelege situatia…

 • E o lupta cu morile de vant. Intotdeauna ei vor avea castig de cauza sau vor incerca s-o dea la pace cum au facut-o si in trecut cu acele cazuri de malpraxis. Romania e un taram corupt de jos in sus si viceversa unde doar banul primeaza. E doar o iluzie ca mai exista empatie din partea medicilor. Totul se rezuma doar la bani, servicii aparent gratuite dar decontate de la stat, o retea in online care se ocupa in permanenta cu recomandarea medicilor de la diverse specialitati, trimiteri intre colegi medici de la acelasi spitalsau clinica , nepotism si nu in unltimul rand contractele grase si sponsorizarile cu firmele din industria pharma. Se pare ca nimeni nu mai poate verifica/controla fenomenul si lucrurile sunt scapate de sub control. In final, pentru acesti eroi in alb, juramantul lui Hipocrate nu mai are absolut nicio valoare…

 • Bai meltean bășinos luami ai melcu în gură fiecare om are dteprul la opinie ,cine ești tu mai stricaciune sa ți permiti sa jignești oamenii daca te prind la parnaie te fac echer tîrtane

Adauga un comentariu