News Flash:

Un proiect de lege pune pe drum pensionarii ieseni

2 Iulie 2008
1034 Vizualizari | 1 Comentarii
• Desi in momentul de fata este supus dezbaterii publice proiectul de hotarare referitor la compensarea tichetelor CFR neutilizate, sute de pensionari fac drumuri degeaba la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Iasi in speranta ca vor primi banii de pe urma acestora • Conform proiectului, pensionarii ar putea primi banii abia in 2009
Un proiect de lege a pus pe drum pensionarii ieseni. Desi in momentul de fata este supus dezbaterii publice proiectul de hotarare referitor la compensarea tichetelor CFR neutilizate, sute de pensionari fac drumuri degeaba la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Iasi in speranta de a primi banii de pe urma acestora. "Aproximativ 300 de pensionari au venit sa intrebe daca isi pot primi banii pentru biletele de tren pe care nu le-au folosit. Multi au trimis deja prin posta tichetele, crezand ca proiectul de lege a fost deja aprobat. Avand in vedere faptul ca precizarile proiectului de hotarare sunt in dezbatere publica, deci nu sunt definitive, mai pot surveni modificari. Recomandam pensionarilor sa astepte incheierea anului in curs pentru depunerea cererilor si sa nu transmita prin posta tichetele neutilizate, pentru a se evita o eventuala pierdere a acestora", a explicat Isabela Grigorovschi, purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Pensii Iasi. Reprezentantii CJP explica faptul ca proiectul prevede numai compensarea biletelor CFR neutilizate pana la sfarsitul anului de referinta. Avand in vedere faptul ca anul de referinta este 2008, primii bani se vor primi dupa 31 martie 2009. "Proiectul prevede numai compensarea tichetelor neutilizate pana la sfarsitul anului de referinta. Primul an de referinta este anul 2008, deci se vor compensa tichetele aferente acestui an. Pentru prima compensare, cererile vor fi depuse pana la 31 martie 2009, dar nu mai devreme de 31 decembrie 2008", a spus purtatorul de cuvant al institutiei. Conform proiectului de lege, compensarea se va achita numai daca pensionarul a depus cererea insotita de documentele doveditoare in termenul legal, respectiv copia actului de identitate din care sa rezulte codul numeric personal al pensionarului, copia deciziei de pensionare sau a talonului de pensie, tichetele de calatorie neutilizate si declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca beneficiarul nu mai primeste si alte compensari din alte sisteme. Pana in prezent, nu a fost stabilita valoarea banilor pe care pensionarii ii vor primi inapoi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

dumitru iasi  | #38065
la ce se refera cand spun ca posesorii de astfel de tichete de calatorie nu mai primesc si alte compensari din alte sisteme?se refera cumva la pensionarii cfr?asi dori sa se specifice clar.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4089 (s) | 22 queries | Mysql time :0.291671 (s)