Eveniment-Social

Un proiect educational baga zazanie intre Pantazi si Craciunescu – FOTO

Publicat: 23 sept. 2012

@ Membrii unei asociatii engleze doresc sa realizeze la Pascani un centru educational si de recreere pentru copiii cu dizabilitati @ Propunerea a fost facuta si pe vremea fostului primar Grigore Craciunescu, dar acesta a adus-o in atentia Consiliului Local abia in campania electorala @ Dumitru Pantazi, actualul primar, spune ca este de acord cu proiectul, dar afirma ca trebuie gasit un spatiu adecvat

Chiar daca a trecut ceva timp de la campania electorala pentru alegerile locale, unii alesi locali par ca inca se pregatesc de alegeri. La sfarsitul saptamanii trecute, o delegatie de englezi s-a prezentat la Primaria Pascani cu scopul de a purta o serie de discutii cu cei din conducere in scopul implementarii unui proiect educational. Concret, delegatia a propus Primariei un parteneriat in realizarea unui Centru Educational si de Recreere, de care sa beneficieze si copiii cu dizabilitati. Potrivit acestora, englezii sunt dispusi ca pe langa partea de concept, fonduri si echipament necesar, sa realizeze si schimburi de experienta, iar conducerea orasului nu trebuie decat sa le puna la dispozitie un spatiu.
La discutiile purtate intre reprezentantii Asociatiei ECHO din Marea Britanie, Michael Sumpter si Roger Smith, si primarul Dumitru Pantazi plus reprezentantii Consiliului Local, la un moment dat au aparut discutii in contradictoriu pe teme politice. Spectacolul i-a avut ca actori principali pe Grigore Craciunescu si primarul Dumitru Pantazi. Cei doi rivali politici au inceput sa se acuze reciproc. Pantazi i-a reprosat fostului edil sef ca proiectul respectiv dateaza inca de pe timpul cand era primar si nu a fost adus pe masa forului decizional, Consiliul Local. „Imi pare rau ca acest proiect s-a oprit la Grigore, (Grigore Craciunescu, fost primar – n.r.), si nu s-a gasit pe masa celor care decid. S-a vorbit mult si s-a facut putin, spre nimic. Sunt cu totul de acord cu acest proiect doar ca trebuie sa gasim, impreuna cu Consiliul Local, o locatie potrivita. Cea stabilita de fosta conducere, fosta scoala din Fantanele, nu este solutia cea mai buna. Trebuie ceruta aprobarea Ministerului Educatiei. Sunt niste pasi ce trebuie parcursi. Domnul Craciunescu a venit cu acest proiect in fata noastra chiar in campania electorala, la alegerile locale. Asta desi intentia celor din delegatie a fost de aproximativ doi ani de zile. Eu sunt de acord cu proiectul dar trebuie gandit bine inainte de a-l pune in aplicare”, a precizat primarul Dumitru Pantazi.
„Eu zic sa trecem peste discutiile politice, mai ales ca, campania electorala s-a finalizat de ceva vreme. Michael si Roger au venit la Pascani sa vada daca suntem de acord cu acest proiect si daca banii pe care-i dau sunt folositi in scop educational. Scoala din Fantanele nu este folosita si de aceea am gandit ca locatia ar fi cea mai buna. Este bine sa deschidem fereastra catre institutiile europene. Daca nu, propun sa se dea casa de protocol a Primariei, din comuna Valea Seaca”, a precizat fostul primar Grigore Craciunescu. Varianta propusa de Craciunescu a fost catalogata de catre conducere ca fiind o propunere impertinenta, asta desi locatia respectiva nu este folosita decat de cateva persoane sus-puse.

Delegatie tepuita de 30.000 euro

Delegatia venita la Pascani a vrut initial sa deschida o astfel de tabara in comuna Stolniceni Prajescu, pe domeniul privat al unei familii, in urma cu aproximativ trei ani. Dupa ce au primit acordul lor, acestia au inceput investitiile de amenajare. „S-au investit aproximativ 30.000 euro in zona. Dupa ce au terminat investitiile, proprietarii terenului le-au interzis accesul. Acum acestia cauta un parteneriat cu Primaria Pascani”, a precizat un membru al delegatiei engleze. Reprezentantii asociatiei au refuzat sa poarte discutii pe aceasta tema, precizand faptul ca este de domeniul trecutului si nu mai au rost discutiile. Altii discuta de faptul ca prin parteneriatul facut cu familia din comuna Stolniceni, englezii au incercat la un moment dat sa puna stapanire pe suprafata de teren prin diferite artificii judiciare. Ca urmare, proprietarul i-a alungat.
Prin implementarea acestui proiect la Pascani se doreste amenajarea unui Centru educational asemanator celui din Carlton, Anglia. Potrivit delegatiei, copiii vor dispune de un camping, vor invata cum sa se orienteze in natura, cum sa ingrijeasca plantele, vor practica sporturi nautice, etc.
Reprezentantii primariei nu au vrut sa ofere amanunte despre viitorul acestui proiect. Urmeaza ca in perioada urmatoare sa se stabileasca daca se va implementa proiectul la Pascani.





Adauga un comentariu