Eveniment-Social

Un proiect initiat de deputatul Petru Movila a ajuns pe masa Guvernului

Publicat: 22 mart. 2017
Un proiect legislativ initiat de deputatul PMP Iasi Petru Movila a ajuns pe ordinea de zi a Guvernului Romaniei. In sedinta de Guvern de ieri, 22 martie, ministrii au analizat un proiect de Lege pentru completarea art.3 din Legea nr.8/2006 privind instituirea indemnizatiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legali constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica. Initiativa a apartinut parlamentarului PMP de Iasi inca de anul trecut. In expunerea de motive, Petru Movila a aratat ca membrii uniunilor de creatie, a artistilor, trebuie tratati in mod egal. Practic, parlamentarul cere aceleasi sanse si pentru artistii amatori in stabilirea remuneratiilor.

„Proiectul vizeaza stabilirea competentei de a impune criterii nediscriminatorii prin regulamentele de aderare la calitatea de membru al unei Uniuni de creatie, cu atat mai mult cu cat, prin modificarile aduse de Legea nr.40/ 2011 pentru modificarea si completarea Legii nr.53/ 2003 – codul muncii, se stabileste expres consacrarea principiului tratamentului egal al angajatului temporar cu cel permanent care desfasoara o activitate similara”, se arata in expunerea de motive. Proiectul a trecut prin comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a fi dezbatut.

Citeste si : Deputatul Petru Movila a initiat o noua lege in sprijinul functionarului public

„Libertatea de a elabora si promova niste criterii care se dovedesc neechitabile prin aceste regulamente de aderare, a fost una din cauzele care, de la aparitia legii si pana in prezent au dus la o serie de puncte slabe ce au generat discontinuitati in structurarea regulamentului de aderare propriu zis al uniunilor de creatie. Descentralizarea transferului de competente administrative de la nivel central catre uniunile de creatie trebuie proiectat astfel incat deciziile acestora sa tina cont de evaluarea solicitarilor”, se mai arata in expunerea de motive a parlamentarului PMP Iasi.loading...

Comentarii
  • E strigător la cer ca acest individ ajuns parlamentar în aceste vremuri tulburi să păcălească mii de oameni prin acestă tactică de a ieşii în faţă cu populisme de doi bani în timp ce sănătatea căci cu asta se ocupă în Parlament să fie în halul în care este căci nu avem timp să sriem totul! Are şi dosare penale ! Slugăreşte un om de afaceri încropit de sistem după revoluţie şi coordonează o ceată de sinecurişti la conducerea nenorocitelor de spitale ieşene ! Când aveţi de gând să vă treziţi şi să nu mai votaţi asemenea specimene !

  • Stimate cititor ! Daca esti sau ai ajuns un ratat sa stii ca este doar vina ta 1 Frustrarea ta de aici ti se trage. Sa stii ca altii pot mai bine pentru CA SUNT MAI INTELIGENTI !!!

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit