Secretele istoriei

Un pusti irakian, fortat de membrii ISIS sa-si taie sigla clubului Real Madrid de pe tricou

Publicat: 01 nov. 2016
3

Prins in Jarbuah, un teritoriu irakian controlat de ISIS, un pusti pe nume Ismael a fost fortat sa-si taie sigla de pe tricoul cu Real Madrid, informeaza Marca.

Conform informatiilor oferite de jurnalistii spanioli, daca acesta nu se conforma risca o pedeapsa, urmand sa primeasca 80 de lovituri de bici. Mai mult, se pare ca tricourile echipelor de fotbal nu pot fi purtate pe teritoriile controlate de membrii Statului Islamic, acestea fiind interzise.

In luna mai a acestui an, un grup terorist apartinand ISIS a ucis 16 persoane si a ranit alte 20, intr-un fan-club al echipei Real Madrid din Samarra, o localitate aflata la 125 de kilometri de capitala Irakului, Bagdad. Martorii au povestit ca persoane inarmate au intrat in fan-club si au inceput sa traga la intamplare in cele 50 de persoane aflate in incapere.

„Nu le place fotbalul, ei cred ca este ceva anti-islam si actioneaza in consecinta. Suntem devastati de ceea ce s-a intamplat”, declara, pentru cotidianul spaniol AS, Ziad Subhan, presedintele fan-clubului echipei Real Madrid din localitatea irakiana Samarra.

Adauga un comentariu