Coronavirus

Un român a decedat la muncă în Germania. Bărbatul lucra într-un focar de Covid-19

Publicat: 22 mai 2020

Un român a murit în Germania. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, a fost notificat de către reprezentanții companiei angajatoare cu privire la decesul unui cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Republica Federală Germania, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19.

MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente. Familia cetățeanului român a fost înștiințată cu privire la decesul persoanei în cauză, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.
Comentarii
  • Sunt convins ca Mutu din momentul in care afla, din presa, evident, el numai din presa afla, va avea cosmaruri si insomnii, atat de tare il va mustra „constiinta”.

  • Mateo Salvini a declarat ca italienii ramasi fara job nu ar refuza muncile in agricultura sau pe cele de ingrijire la domiciliu daca ar fi platiti CONFORM LEGII, daca nu ar fi tratati ca SCLAVII!!! Ce inseamna aceasta declaratie??? O recunostetre a faptului ca romanii ce lucreaza in agricultura si femeile ce fac menajul SUNT TRATATI CA SCLAVII!!! ALO, PRESEDINTIA, GUVERNUL si PARLAMENTUL ROMANIEI se aude pana la voi???!!!

Adauga un comentariu