National

Un roman a inventat fertilizatorul suta la suta ecologic

Publicat: 09 nov. 2012
1

Un roman a fost premiat la Salonul International Idei – Inventii – Noi Produse iENA 2012, ce s-a desfasurat in perioada 1 – 4 noiembrie 2012, in localitatea Nurenberg, Germania, informeaza ziare.com.

Bogdan-Stefan Negreanu-Pirjol a primit medalia de argint pentru inventia cu titlul „Biocompozit fertilizator ecologic si procedeul de obtinere al acestuia”, un fertilizator suta la suta ecologic, din alge si namol care se obtine din epurarea apelor uzate, nominalizata pentru participare la acest salon international.

„Am participat cu o delegatie din Romania, de inventatori, la Nurenberg, in Germania, unde, in cadrul expozitiei au mai fost inca 43 de tari, cu 718 inventii. Dintre acestea, inventia noastra a fost selectata cu medalia de argint.

Este vorba de un fertilizator, un biocompozit fertilizator ecologic, 100% natural, care este format din alge, biomasa marina si vegetala, asociat cu namolul care se obtine de la epurarea apelor uzate”, a declarat Bogdan-Stefan Negreanu-Pirjol, pentru cotidianul constantean Replica.

Adauga un comentariu