Stiri

Un roman de la Universitatea Manchester a castigat Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie

Publicat: 17 sept. 2019

Stefan Pricopie, absolvent al Universitatii Manchester, promotia 2019, a castigat Global Undegraduate Awards 2019, cunoscut la Premiul Nobel Junior, la sectiunea Economie. Tanarul de 22 de ani a primit recunoastere pentru teza sa de licenta despre invatamantul public si fenomenul de brain drain (emigrarea persoanelor cu un nivel ridicat de educatie).

Premiul Nobel pentru Studenti (The Global Undergraduate Awards, cunoscut ca junior Nobel Prize) desemneaza cele mai importante lucrari de absolvire a facultatii, pe 25 de discipline din domenii precum arta, stiintele exacte si stiinte umaniste. Premiile sunt acordate sub patronajul presedintelui Irlandei, noteaza edupedu.ro.

Peste 3.400 de persoane de la 388 de universitati din 50 de tari s-au inscris la Premiul Nobel Junior 2019. Acesta este una dintre cele mai importante distinctii pentru studentii care au absolvit ciclul de licenta sau programul de master din mediul universitar international.

Cine este Stefan Pricopie, tanarul care a castigat Premiul Nobel Junior
Stefan a absolvit in iunie 2019 cu High First-Class Honours programul de economie-matematica din cadrul Facultatii de Stiinte Sociale de la Universitatea Manchester din Marea Britanie. Tanarul este fiul lui Remus Pricopie, fost ministru al Educatiei si rectorul SNSPA.

In 2014, Stefan Pricopie a obtinut medalie de bronz la Olimpiada Nationala de Matematica. Acesta a studiat la Complexul Educational Lauder-Reut, Colegiul National de Informatica Tudor Vianu si Liceul Teoretic de Informatica Bucuresti – ICHB. Pasionat de sah, pentru mai bine de 10 ani a fost membru al Clubului Sportiv Otopeni – Sectia de Sah.loading...

Adauga un comentariu