Magazin

Un roman este unul dintre cei mai buni preparatori de cocktailuri pe baza de cafea din lume

Publicat: 21 nov. 2018
1

Campionul Italiei la cocktailuri pe baza de cafea, romanul Dan Bacaintan, a obtinut un succes important la cea mai prestigioasa competitie din lume, dedicata cafelei, organizata in Brazilia, la Belo Horizonte. Dani Bacaintan a reusit sa ajunga in finala, ocupand un loc sase in lume la prepararea de cocktailuri bazate pe cafea. Tanarul barista este din Alba Iulia si a plecat in Italia in anul 2005. Peste o suta de specialisti la nivel mondial, din lumea selecta a cafelei, s-au intrecut pentru un loc de top la mai multe sectiuni: World Latte Art Championship, World Coffee in Good Spirits Championship, World Brewers Cup, si World Cup Tasters Championship, gazduite in cadrul Saptamanii Intenrnationale a Cafelei.

”Campionii nationali de pe tot globul au venit sa lupte pentru patru titluri mondiale: Cupa Mondiala a Brevetelor, Campionatul Mondial de Arte Lumea, Campionatul Mondial de Sala de Competitii si Campionatul Mondial de Cafea Spirtoasa”, au afirmat organizatorii celei mai importante competitii de gen din lume.

Dan Bacaintan a participat la acest eveniment in calitate de campion al Italiei, premiu obtinut in luna februarie, 2018. Tanarul de 28 de ani i-a cucerit pe italieni povestindu-le despre Transilvania si despre Romania.

”Le-am spus asa: tara mea este Romania si ca amintirea mea cea mai frumoasa este legata de verile calduroase ale Transilvaniei. In acel moment i-am rugat pe jurati sa isi imagineze ca se afla in Transilvania pe timp de vara, si am aprins un ventilator cu aer cald. Pe muzica lui Gheorghe Zamfir, le-am zis sa isi imagineze ca se afla in minunatele paduri ale Transilvaniei si ca pe o stanca pot vedea castelul lui Vlad Tepes, cunoscut de ei drept Dracula. Ce ar fi mai potrivit de baut decat un drink sangeros? Asa s-a nascut ideea mea despre cafeaua Vlaady Marry”, afirma Dan.

Adauga un comentariu