National

Un român, pe lista celor mai căutați infractori

Publicat: 03 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un român pe lista celor mai căutați infractori
Bărbat încătușat

Agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii, Europol, a publicat lista cu cei mai căutați infractori. Printre aceștia se află și un cetățean român, căutat încă din 2014, dar și o femeie. Aceasta a ordonat uciderea soțului ei.

Europol a distribuit o listă pe care se află 61 de bărbați și o femeie. Indivizii căutați sunt acuzați pentru diverse fapte, de la trafic de droguri la crime și jafuri.

Datele și fotografiile acestora sunt disponibile public, pe pagina eumostwanted.eu. Europol a numit lista ”Ascunşi la vedere” și a pus la dispoziție date de contact, în cazul în care cineva are informații cu privire la acestia.

Printre cei 61 de bărbați este și un cetățean român. Miluţ-Liviu Ciucheş are 28 de ani și este căutat pentru fapte comise în anul 2014.

La momentul respectiv, românul se afla în Irlanda și, împreună cu alte 11 persoane, au organizat un grup infracțional cu scopul de a comite crime și jafuri. Au pătruns în casa unei persoane care făcea parte dintr-o bandă rivală și au sustras mai multe bunuri de valoare.

Nu au plecat de la fața locului până nu i-au bătut cu cruzime pe oamenii din locuință, trei persoane, cu bâte și bare metalice. Unul dintre ei a murit la spital, trei zile mai târziu.

Singura femeie de pe listă este Eva Zamecnikiva, din Slovacia. Potrivit rechizitoriului, femeia de afaceri a dispus uciderea soțului ei, la data de 15 ianuarie 2014.

Ea a oferit o sumă de 50.000 de euro pentru persoana care avea să înfăptuiască crima. Cu toate acestea, individul cu pricina a apelat la poliție și a devenit martor. Femeia a fost condamnată la opt ani de închisoare.

Ce este Europol-ul

Europol este agenția Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii. Scopul nostru principal este acela de a contribui la crearea unei Europe mai sigure, în beneficiul tuturor cetățenilor UE.

Având sediul la Haga, în Țările de Jos, agenția sprijină cele 27 de state membre în lupta lor împotriva criminalității grave și a actelor de terorism comise la nivel internațional. De asemenea, colaborăm cu numeroase state partenere și cu organizații internaționale din afara UE.

Rețelele infracționale și teroriste de mare anvergură reprezintă o amenințare semnificativă la adresa securității interne a Uniunii, precum și a siguranței și bunăstării cetățenilor săi. Cele mai mari amenințări la adresa securității sunt provocate de:

  • terorism;
  • traficul de droguri și activitățile de spălare de bani la nivel internațional;
  • frauda organizată;
  • falsificarea monedei euro;
  • introducerea ilegală de persoane.

Există însă și pericole noi, care iau amploare, cum ar fi criminalitatea informatică și traficul de ființe umane. Rețelele din spatele infracțiunilor comise în fiecare dintre aceste domenii profită imediat de orice ocazie nouă și se adaptează măsurilor tradiționale de aplicare a legii.

 

Adauga un comentariu