Magazin

Un roman prezinta la Salonul de Inventii de la Bruxelles un dispozitiv revolutionar

Publicat: 14 nov. 2014

Tanarul inventator valcean Ionut Budiseanu va prezenta la Salonul de Inventii de la Bruxelles un dispozitiv care poate recunoaste un infractor care poarta cagula, in timp ce acesta incearca sa sparga un bancomat.

„Am fost calificat sa reprezint Romania cu o inventie la Salonul International de Inventii de la Bruxelles, alaturi de alte echipe din tara. Eu voi prezenta un dispozitiv electronic care incearca sa recunoasca persoanele care poarta cagula si jefuiesc un bancomat, cu un flex sau polidisc. Ideea mi-a venit dupa ce am vazut mai multe stiri care prezentau astfel de jafuri, stiu ca si la Ramnicu Valcea a fost un astfel de caz, iar politia a pierdut mult timp pana a reusit sa-i identifice pe infractori”, a declarat Ionut Budisteanu, potrivit Agerpres.

Citeste si Premii incredibile in strainatate pentru inventatorii ieseni!

Inventatorii si cercetatorii romani participa la a 63-a editie a Concursului international Bruxelles – EUREKA dedicat inventicii, organizat in perioada 13-15 noiembrie, la Bruxelles, in cadrul Salonului INNOVA. Romania va fi prezenta cu 25 de inventii care vor fi expuse in standul realizat sub egida Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Pentru actuala editie, organizatorii vor mentine formula de prezentare care include spatii alocate standurilor tarilor participante, respectiv zone de prezentare a inventiilor si proiectelor belgiene. O deosebita atentie va fi acordata intalnirilor dintre potentialii parteneri de afaceri in carul sectiunilor Innovation Avenue – Start-ups Avenue – Social Avenue (Aleea Inovarii – Aleea Start-up-urilor si Aleea Sociala). Este mentinut, de asemenea, conceptul Social Avenue, introdus in anul 2013, sectiune dedicata lansarii unor inventii care raspund nevoilor sociale ale cetatenilor prin solutii concrete la problemele de zi cu zi.

Citeste si Romanca GENIALA: La doar 17 ani, a INVENTAT un sistem pentru a salva vietile militarilor

Pe parcursul desfasurarii Salonului INNOVA, Ministerul Educatiei organizeaza evenimente de brokeraj tehnologic si de afaceri pentru inventatorii romani. Aceste actiuni sunt realizate cu sprijinul substantial al IPA CIFATT Craiova, punct al retelei Enterprise Europe Network, retea organizata si finantata de catre Directia Generala Intreprinderi si Industrie a Comisiei Europene. Suplimentar, vineri, 14 noiembrie, la ora 15.00, in standul national (Pavilion  10 – Complex Bruxelles EXPO) va fi organizata Ziua Romaniei.

Salonul INNOVA din capitala Belgiei s-a consacrat de-a lungul vremii ca un prestigios spatiu de intalnire intre cercetatori, oameni de stiinta, cadre didactice universitare si intreprinzatorii cei mai activi si mai interesati de „nou” din mediul de afaceri. Festivitatea de premiere este programata sambata, 15 noiembrie, ora 19.00.loading...

Adauga un comentariu