National

Un roman vine cu o inventie ciudata pentru a fluidiza traficul prin Capitala

Publicat: 30 nov. 2012
1

Daca nimeni nu ia masuri, Bucurestiul va deveni o Capitala interzisa soferilor. Aproape ca nu mai au pe unde sa circule ori sa parcheze din pricina lucrarilor nesfarsite din oras. De vina sunt si sutele de borduri montate peste locurile de parcare. .

Bordurile ar fi fost de folos in intersectii, sustine un roman care a brevetat o modalitate de fluidizare a traficului in intersectiile aglomerate.

Marius Serban sustine ca inventia sa, desi pare ciudata, i-ar ajuta pe soferi sa se orienteze mai usor.

Intr-o intersectie clasica, de pilda, masina alba care face stanga, ar crea coada in spatele sau. Apar insa bordurile, iar soferul nu mai este presat din spate. Asa ca poate astepta linistit sa treaca vehiculele care au prioritate si sa isi continue drumul, daca nu sunt si altii care vor sa faca la fel. Deocamdata autoritatile nu stiu in ce masura ar putea folosi o astfel de inventie.

Pana sa monteze borduri in intersectii, edilii Capitalei le folosesc in alta parte. Aici, de pilda, au creat un scuar si au taiat din locurile de parcare.

Cu totul absurde sunt insa aceste borduri puse direct pe locurile de parcare.

Un scuar nou gasim si pe Bulevardul Unirii din Capitala. In loc sa utilizeze spatiul ca sa creeze o pista pentru biciclisti, autoritatile au delimitat cu ajutorul bordurilor o zona pentru taximetristi.

Sursa: Pro TV

Comentarii
Adauga un comentariu