Magazin

Un sat din Romania acoperit de un lac toxic, uimirea jurnalistilor straini – FOTO

Publicat: 26 oct. 2016
Geamana a fost candva un sat cu peisaje aparte din Romania, pana in anii 1970, cand locuitorii au fost nevoiti sa isi paraseasca gospodariile, pentru a face loc rezidurilor provenite de la o mina de cupru si aur.

Satul din Muntii Apuseni, judetul Alba, a fost acoperit de lacul de decantare al minei, relateaza jurnalistii straini, uimiti de fenomenul produs in tara noastra.

Tot ce mai poate fi vazut acum, scrie China Topix, este o imagine aproape ireala a unei localitati acoperite de un lac toxic. Apa care a inundat satul este contaminata cu deseurile provenite de la mina de cupru si aur.
Vezi si: Iata AVERTISMENTUL expertilor in clima: Am putea avea temperaturi care nu s-au mai pomenit de peste 120.000 de ani!

Totul a inceput in anul 1977, cand Nicolae Ceausescu a deschis mina de exploatare, iar aproximativ 1.000 de oameni au fost evacuati si relocati la o distanta de peste 100 de kilometri de Geamana.

In prezent, doar vreo 20 de persoane mai traiesc in jurul zonei toxice, fara niciun fel de infrastructura, spitale sau scoli, potrivit ziare.com.

Din cauza substantelor otravitoare, tot ce a mai ramas din satul Geamana sunt un cimitir, cateva case si o biserica, toate cufundate intr-o apa rosie. loading...

Adauga un comentariu