Local

Un secretar din USR a ajuns subprefect de Iași. Salariu uriaș pentru Ștefan Tănasă, tânărul care a lucrat o viață numai la sediul partidului! Care este declarația lui de avere?

Publicat: 26 feb. 2021
Ștefan Tănasă, consilier județean USR-PLUS, și clădirea Instituției Prefectului Iași
Ștefan Tănasă, secretar în USR, va deveni noul subprefect al județului Iași, conform deciziei interne luate de partid

Noul subprefect de Iași va fi instalat oficial în Prefectură cel mai probabil în cursul săptămânii următoare. Consilierul județean USR-PLUS Ștefan Tănasă a devenit propunerea alianței de la Iași în urma împărțirii posturilor din prefecturi. Consilierul județean a lucrat doar la partid și câștiga sub salariul minim pe lună. Acesta va ridica din Casa Pătrată circa 2.000 de euro lunar

Un tânăr de 30 de ani a devenit propunerea USR-PLUS pentru fotoliul de subprefect al Iașului. Liderul grupului de consilieri județeni USR-PLUS, Ștefan Tănasă, va fi uns subprefect în perioada următoare. În uma discuțiilor la nivel național, PNL și-a antamat postul de prefect, iar USR-PLUS a primit un post de subprefect în Instituția Prefectului- județul Iași. Ștefan Tănasă nu are însă nimic de-a face cu administrația publică, el având cu totul alte studii. În plus, tânărul originar din comuna Popricani nu a avut până acum vreun serviciu stabil, el având un venit infim dintr-o activitate derulată la USR Iași. Tănasă face parte din Biroul Politic al USR Iași și a fost părtaș la primirea în partid a foștilor liberali Marius Bodea, Etienne Ignat și Răzvan Timofciuc după un simulacru de ședință.

Cine este noul subprefect de Iași? „Manager de proiect” în USR

Ștefan Tănasă se recomandă manager de proiect în cadrul filialei USR Iași. Ce fel de activități de manageriat a făcut nu a reușit să explice nici el corect.

„În cursul săptămânii viitoare ar urma să fie făcută numirea. Așa se preconizează acum, dar nu știu să vă spun o zi. Sunt de profesie inginer, am lucrat ca manager de proiect. Am două masterate absolvite, unul în cadrul Universității «Alexandru Ioan Cuza», Facultatea de Drept- Specializarea Criminalistică. Cel de-al doilea este în cadrul Universității «Gheorghe Asachi», Facultatea de Inginerie Electrică în Managementul Energiei și Mediu”, a susținit Ștefan Tănasă.

De fapt, viitorul subprefect al Iașului a făcut activități de secretariat la nivelul USR Iași pentru care a fost remunerat în ultima perioadă. Surse din USR Iași susțin și că acesta ar fi trecut pe la cabinetul deputatului Cosette Chichirău într-o perioadă.

Salt uriaș pentru noul subprefect. De la campaniile electorale în județ la Casa Pătrată

În decursul anului precedent, singurul venit declarat de Ștefan Tănasă este cel de la USR-PLUS, unde s-a trecut manager de proiect. Pentru acest lucru, Ștefan Tănasă a încasat 16.770 lei, adică 1.397 lei pe lună. Pe ultimele 3 luni din 2020, Ștefan Tănasă a mai încasat 1.100 lei pe lună, sumă provenită de la Consiliul Județean Iași ca indemnizație de ședință. Practic, noul subprefect de Iași a trăit mare parte din 2020 cu mai puțin decât salariul minim pe economie, care a fost de 2.300 de lei lunar. În noile condiții, acesta va ridica circa 10.000 de lei lunar, sumă care înseamnă indemnizația unui șef din Casa Pătrată. Iată ce au spus și cei de la USR Iași despre Ștefan Tănasă la momentul alegerilor locale.

„Ștefan Tănasă este inginer cu un master în Managementul Energiei și Mediu și unul în Criminalistică. S-a implicat în promovarea sportului în mediul rural, primind o distincție ca recunoaștere oficială a meritelor în acest domeniu. Proiectele lui prioritare sunt racordarea tuturor comunelor la apă și canalizare, dezvoltarea infrastructurii rutiere și dezvoltarea economică și socială a județului”, se arată în descrierea celor de la USR Iași în campania pentru alegerile locale 2020.

Acesta s-a făcut remarcat încă de anul trecut, înainte să ajungă în CJ Iași, cu un proiect care nici măcar nu a ajuns să fie discutat de plenul anterior.

Averea noului subprefect al județului Iași

Conform declarației sale de avere, viitorul subprefect de Iași deține un teren extravilan în comuna Popricani. Terenul a fost dobândit în anul 2018 și are o suprafață de 4.963 de metri pătrați. Conform documentului respectiv, terenul a fost obținut prin vânzare-cumpărare. La capitolul clădiri, acesta nu a declarat însă nimic. De asemenea, la capitolul bunuri mobile și imobile, viitorul subprefect al Iașului a arătat că nu deține niciun fel de autoturism. În plus, Ștefan Tănasă nu are active financiare sau conturi la nicio instituție bancară și niciun fel de plasamente. Noul șef din Casa Pătrată nu a declarat nicio datorie, declarația sa de avere fiind complet imaculată.

Comentarii
 • Traim timpurile in care nulitatile sunt promovate. USR este plin de nulitati. De acu sa vezi vremuri, cu PSD a fost parfum, dar aveti ce ati votat, o sa va iasă pe nas.

 • Îl perfrcționează kostel și closet—–cu sponsorizări de tipul—kostel-lacheul barna —–și după 4ani apare inperiu -popricani

 • Probabil ca si-a facut ucenicia la lipit afise,dupa care a prins functia data de alegeri si nu competenta.Ce e mai nou acum, sunt multi cu scoli,masterate dar nu au profesat nicaieri.Boala de masterate,doctorate, cu multe laude,doar scriptice.

 • Simplu, este fratele Primarlui de la popricani, care e fratele lu Bogdan de la Casa Share, care are pe FB pagina cu locuitori din Popricani,unde posteaza ce vrea el. Nimic rau despre Primar. Strazile pline de noroi inca. S a apucat de treaba, a sembat contract de studii de fezabilitate pentru racordare gaz cu Firma lu Fenechiu.
  # asteptam proiecte si sa vedem ca CASA SHARE a garantat pentru ei si a NEGOCIAT!!!
  E bine ca vin tineri cu alte mentalitati dacat cele comuniste!!!
  Succces Casa Share, Bogdan ai promis ca EI vor fi altfel!!!! Si ca vei pune umarul sa ii ajuti!

 • Gruparea USR-Plus, o cacealma periculoasa cu efect distructiv pe termen lung! Klaus poarta o mare răspundere pentru dezagregarea care urmează! Prostia distruge!!!

 • Ce-au sarit peneleii lui Alexe si Chirica si pesedeii lui Popa sa atace USR-ul 🙂
  Ce-i, nu mai puteti fura linistiti, cu randul, cand sunteti la putere, haimanalelor?

 • Este de necrezut ce face acest partid , si lacheii lui ! nimic de zis este tinar cu putere de munca dar care pina acum a stat in cur , fara experienta si expertiza in ceea ce priveste functia de supt-perfect , va-ti facut de ras si ati dovedit inca o data ca nu aveti in cap decit avioane si besini.Rusine un partid fara doctrina si viitor cu adepti satanisti sau prostiti de promisiuni, adeptii homalailor si LGBT-istilor , vanzatori de tara si neam vor sa conduca un jud.ca Iasiul.

 • Alaturi de subprefecta Adina Girjan va duce si el Iasiul pe noi culmi ale afacerilor personale si ale familiei. Ati auzit ceva despre ce a facut pentru Iasi de cand e subprefecta Adinuta? A facut dar pentru firmele sotului care a prins o gramada de contracte cu primariile inclusiv pe pietruit drumuri si lucrari de deratizare. Orice. La orice se pricepe familia Girjan.

 • Sa compari un teren la Propricani cu terenul lui Alex e unde plateste 1 euro metrul patrat langa Lacul Aroneanu sau cu vilele lui Chi rica …. , asta inseamna ca fii mafiot P NL

 • Fostul invatator de tara cu fetis la lenjerie intima de dama e cel mai ofticat. Tot un taran ca si asta ce vine in loc. Tot un sifon. Nici o diferenta. Adevarul e ca ma bucur de nefericirea Marlanetului. Asta e. Fiecare cu fericirea lui. La munca vopsitule!

 • Un baiat de apreciat, cu studii si cu foarte multe calitati si realizari in judetul Iasi. Cred ca tot judetul il cunoaste si nu cred ca are cineva de ce sa vorbeasca de rau de acest baiat. Daca spui ca Stefan Tanasa nu e un baiat competent si integru, trebuie sa fii cretin de-a dreptul sau PSD ist.

 • Vorbiti mult si prost. L-ati cunoscut vreodata voi cei care comentati aici? Postaci agramati si ofticati. Felicitari USR pentru aceasta propunere si pentru ca incercati sa schimbati vechea clasa politica. Succes!

Adauga un comentariu