National

Un semnal, care poate proveni de la cutia neagra a avionului EgyptAir prabusit, a fost receptionat de o nava a marinei franceze

Publicat: 01 iun. 2016
1
O nava a marinei franceze a receptionat semnale despre care se crede ca provin de la una dintre cutiile negre ale avionului EgyptAir care s-a prabusit la 19 mai in Marea Mediterana, a anuntat astazi Ministerul egiptean al aviatiei civile. Numai analizarea cutiilor negre ar putea permite stabilirea precisa a cauzelor prabusirii avionului, care sunt pana in prezent necunoscute. 
„Echipamentele de cautare ale unei nave ale marinei franceze, Laplace, au captat semnale care emana probabil de la una dintre cele doua cutii negre”, ale avionului, a precizat ministerul egiptean. Laplace, sosita ieri in zona de cautare, este echipata cu trei dispozitive scufundate DETECTOR-6000 ale societatii franceze Alseamar, capabile sa detecteze semnalele cutiilor negre pana la 4.000-5.000 de metri.  O nava a societatii Deep Ocean Search (DOS), echipata cu un robot care permite recuperarea cutiilor negre de la 3.000 de metri adancime, ar urma sa ajunga in zona prabusirii in jurul zilei de 10 iunie. 
Adauga un comentariu