Stiri

Un sfert din hackerii americani sunt informatori ai FBI sau al serviciilor secrete

Publicat: 08 iun. 2011

In foarte multe cazuri, forumurile unde se discuta sau se practica activitati ilegale sunt administrate de informatori FBI, care incearca sa depisteze persoanele care sunt implicate in activitatile ilegale.

Un sfert dintre hackerii din Statele Unite au fost recruta?i de autorit??ile federale, conform rezultatelor unei investiga?ii jurnalistice publicate de ziarul The Guardian.

Potrivit statisticilor, un sfert dintre hackerii din Statele Unite sunt informatori ai FBI ?i ai Secret Service, oferind date despre persoane care se ocup? de activit??i similare, informeaz? The Guardian.

În multe cazuri, forumurile online unde se discut? despre o serie de activit??i frauduloase sunt administrate de informatori ai FBI, care încearc? s? depisteze persoane implicate în activit??i ilicite.

Potrivit expertului Eric Corley, editorul publica?iei 2600, aproximativ 25 la sut? dintre hackerii din Statele Unite sunt informatori ai autorit??ilor federale.

„Exist? zeci de hackeri care au fost turna?i de persoane în care aveau încredere”, confirm? John Young, editorul site-ului de profil Cryptome.

Cel mai reprezentativ exemplu al acestui fenomen este Adrian Lamo, un hacker condamnat care l-a depistat pe militarul Bradley Manning, suspectat c? ar fi oferit mii de documente secrete site-ului WikiLeaks.

 loading...

Adauga un comentariu