Economic Local

Un sfert din primariile judetului Iasi au solicitat internet wireless gratuit de la Uniunea Europeana

Publicat: 04 mai 2018
1

Zeci de primarii din judetul Iasi s-au inscris in programul WiFi4EU prin care Uniunea Europeana ofera conexiuni gratuite la internet autoritatilor administrative din tara. Astfel, la nivelul judetului Iasi, din totalul de 98 de primarii, 25 dintre acestea au depus solicitari in portalul special creat pentru acest program in care au fost introduse informatiile necesare pentru a primi finantarea.

La nivelul judetului Iasi au depus solicitari urmatoarele primarii: Municipiul Iasi, Municipiul Pascani, orasul Hirlau, Aroneanu, Bals, Bârnova, Butea, Ciortesti, Cotnari, Cozmesti, Cristesti, Draguseni, Golaiesti, Lungani, Miroslava, Mogosesti-Siret, Plugari, Probota, Rediu, Scânteia, Scobinti, Tatarusi, Tutora, Ungheni si Victoria.

Citeste si : Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

Autoritatile sunt invitate sa se inregistreze in portalul on-line WiFi4EU, in scopul obtinerii de finantare europeana pentru instalarea de puncte de acces public si gratuit la internet wireless.

Incepand cu mijlocul lunii mai 2018, localitatile inregistrate pot solicita bonuri valorice in valoare de 15.000 euro dintr-un prim lot de 1.000 de bonuri ce vor fi distribuite pe baza principiului "primul sosit, primul servit".

Citeste si : Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

"Localitatile vor putea utiliza bonurile WiFi4EU pentru a achizitiona si instala echipamente Wi-Fi in anumite centre ale vietii publice locale pe care le-au ales in acest sens. Costurile pentru intretinerea retelei vor fi acoperite de localitati. Retele finantate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fara publicitate si nu vor colecta date cu caracter personal. Finantarea va fi acordata numai retelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente si cu o calitate similara in acelasi spatiu public", au precizat reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Citeste si : Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

Adauga un comentariu