Remedii naturiste

Un singur gram de turmeric pe zi face minuni pentru creier

Publicat: 30 dec. 2014
Consumul unui singur gram de turmeric in fiecare zi poate imbunatati memoria pe termen scurt la persoanele predispuse la pierderea memoriei, conform unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia.
Noul studiu a implicat testarea memoriei active la adulti cu varste peste 60 de ani diagnosticati cu prediabet – afectiune asociata cu pierderea memoriei – dar care erau sub tratament. Participantii au primit la micul dejun paine alba, suplimentata fie cu 1 gram de turmeric, fie cu placebo. Memoria acestora a fost testata atat inainte de masa, cat si dupa. Odata cu imbatranirea populatiei, expertii in sanatate sunt de parere ca va creste prevalenta conditiilor asociate cu pierderea de memorie, inclusiv diabetul si dementa.
 
Cercetatorii au sugerat ca interventia timpurie, inclusiv cu administrarea turmericului, poate reduce prevalenta acestor conditii si poate neutraliza efectele la cei care sufera de ele. “Memoria activa este considerata una dintre cele mai importante facultati mentale, critice pentru abilitatile cognitive cum ar fi planificarea, rezolvarea problemelor si ratiunea,” spune Wahlqvist, potrivit viataverdeviu.ro. “Evaluarea memoriei active este simpla si usor de facut, insa este si foarte utila in stimularea cognitiei si in prognozarea din timp a aparitiei unor deficiente sau a dementei.”
Cea mai buna dieta pentru creier 
Creierul tau nu are aceeasi varsta ca tine! 
Cercetarile au asociat turmericul si curcumina in mod direct si cu un risc redus de dementa. De exemplu, un studiu din 2009 efectuat de cercetatorii de la Universitatea Duke au descoperit ca curcumina a generat modificari ale creierului care au contracarat unele efecte ale bolii Alzheimer. Substanta a actionat in mod specific asupra placilor de amiloid, considerate cauza principala a deteriorarii creierului (si, deci, simptome).
Studiile arata si multe alte beneficii furnizate de turmeric si curcumina, inclusiv prevenirea cancerului si imbunatatirea prognozei cancerului, ameliorarea artritei, imbunatatirea afectiunilor cardiace si chiar si reducerea grasimii corporale.


loading...

Adauga un comentariu