Actualitate

Un singur om a reusit ce nu a putut o armata! Cautarile autoritatilor au fost zadarnice

Publicat: 29 sept. 2015
1

@ Timp de patru luni, nimeni nu a reusit sa il gaseasca pe baietelul in varsta de 10 ani @ Autoritatile nu mai sperau ca Alexandru Agape va fi gasit in viata @ Atat politistii cat si localnicii satului au intocmit deja un cerc de suspecti @ Iata pe cine invinovatesc acestia pentru producerea oribilei crime @ Cautarile din vara acestui an nu au dat roade iar cadavrul a fost descoperit de un localnic care strangea nuci

Baiatul in varsta 10 ani din comuna Costuleni, sat Covasna, care a disparut pe data de 29 mai, a avut parte de un sfarsit tragic, fiind ucis intr-un mod brutal si aruncat intr-o rapa. Dupa ce luni la rand nimeni nu a reusit sa-i dea de urma, trupul lui a fost gasit intamplator de un localnic al satului, care culegea nuci. O simpla intamplare a facut ca toate eforturile autoritatilor sa para zadarnice, corpul baietelului fiind descoperit dintr-o pura intamplare.  Acum, multi dintre localnicii satului se intreaba de ce acest lucru nu s-a intamplat mai devreme si mai ales de ce zecile de persoane care l-au cautat pe Alexandru Agape nu au reusit sa-i dea de urma. Atat cei responsabili de ancheta, cat si oamenii din sat au acum un principal cerc de suspecti, multi dintre ei aruncand vina asupra unui barbat care, in acest moment, nu mai este in tara.

Citeste si: Imagini infioratoare, interzise cardiacilor! Crima oribila la Iasi. Un copil a fost torturat si ucis cu bestialitate – FOTO, VIDEO

Eforturi zadarnice ale autoritatilor

In mod inexplicabil, chiar daca micutul a disparut pe data de 29 mai, mama acestuia si-a dat seama ca el lipseste abia dupa 10 zile, atunci cand a sunat si la politie. Din acea zi, autoritatile l-au cautat necontenit pe baiatul in varsta de 10 ani, care disparuse parca pentru totdeauna. Mobilizarile facute in timpul cautarilor nu au dat roade si s-a dovedit ca un singur om poate realiza ce nu a putut o armata. Astfel, Vasile Parau a dat intamplator peste cadavrul care era infasurat intr-o patura si legat cu sarma ghimpata, in timp ce culegea nuci intr-o rapa. Despre mobilizarile efectuate in luna iunie a acestui an vorbeste si colonelul Dan Iamandi, inspector sef al ISU Iasi.

Citeste si: ALERTA! Baietel din Iasi disparut din luna mai. L-ati vazut? – UPDATE FOTO, VIDEO

„Noi am venit in sprijinul politiei iesene. Stiu ca s-au efectuat multe cautari, dar nu mai stiu exact numarul acestora. Oricum, noi am incercat sa-i ajutam pe politisti. Nu pot spune mai multe pentru ca nu stiu detalii si nu doresc sa incurc”, declara acesta. Din pacate pentru copilul in varsta de 10 ani, toate eforturi facute atunci de pompieri, dar si de politisti nu au dat roade, trupul lui fiind gasit fara viata, abia dupa patru luni, timp in care nimeni nu mai spera ca acesta va mai fi viu.

Banuielile lor s-au adeverit

Cele patru luni in care Alexandru Agape nu a mai fost zarit de nimeni au spulberat orice speranta. Nimeni nu se mai gandea ca acesta ar putea fi in viata si ca intr-o zi se va intoarce teafar acasa. Reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au facut o serie de precizari referitoare la crima care a ingrozit intreg judetul Iasi. „Pe data de 9 iunie, IPJ Iasi a fost sesizat de disparitia, cel mai probabil la data de 29 mai, a unui minor. Imediat, cercetarile s-au desfasurat in scopul gasirii lui, cazul fiind tratat ca o disparitie. Pe masura ce verificarile au inaintat, au existat din ce in ce mai multe suspiciuni ca minorul a fost omorat. Ca urmare, Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi a inregistrat un dosar inca din luna iunie, privind infractiunea de omor. S-a format un cerc de suspecti, s-au facut investigatii, s-a declansat o ancheta ampla, ce a implicat si colegii din Bucuresti si am ajuns la conturarea profilului autorului si, prezumam, a identitatii acestuia. Încet-încet am gasit un suspect care nu mai era în tara pentru a putea fi chestionat. Este vorba de un barbat in varsta de 44 de ani”, a precizat Carmina Pascal, prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Barbatul despre care vorbesc si autoritatile iesene, dar si localnicii, ca l-ar fi ucis pe baiat, este Miron Vasile, in varsta de 44 de ani, care a plecat de cateva luni in Germania.

Adauga un comentariu