Stiri

Un site ce contine doar o poza are milioane de vizitatori

Publicat: 05 sept. 2011

Exista o pagina de Internet care are milioane de vizitatori, chiar daca contine doar o fotografie cu un apus de soare, pe un fond sonor cu valurile marii.

Alex Tew a obtinut succes si bani la varsta de 21 de ani cand a creat Million Dollars Homepage, o pagina web unde a vandut publicitate pentru fiecare pixel, la un dolar.

Astfel a obtinul un milion de dolari cu o pagina web care contine intr-o singura imagine un milion de reclame.

In dorinta de a face ceva nou, inedit si foarte simplu, creatorul de pagini web, Alex Tew, a venit cu un nou proiect pentru utilizatorii si amatorii de Internet.

Intr-o dupa amiaza, timp de cateva zeci de minute, Alex Tew impreuna cu prietenul sau, Ben Dowling, au creat pagina web Do Nothing for Two Minutes care in traducere libera inseamna “nu face nimic timp de doua minute”. Proiectul i-a costat 115 dolari.

Dupa cum este denumit site-ul, obiectivul pentru vizitatori este acela de a nu face absolut nimic timp de doua minute.

Pe ecranul calculatorului apare o imagine a marii pe un fundal sonor al valurilor, iar in mijloc un cronometru pentru cele doua minute.

Utilizatorii sunt avertizati ca in cele doua minute sa nu atinga mouse-ul sau tastatura calculatorului, alftfel cronometrul se blocheaza si apare mesajul “FAIL”, adica “esuat”.

In prima luna de la lansare, site-ul a avut peste 2,6 milioane de vizitatori, toti cu dorinta de a-si lua o mica pauza, de a se relaxa timp de doua minute.

Doar 54% dintre utilizatorii site-ului au avut rabdarea de a privi apusul soarelui deasura marii si de a asculta valurile.

Tocmai acest lucru au vrut sa-l demonstreze autorii site-ului “Nu face nimic timp de doua minute punct com”. In ziua de astazi, cand totul se misca cu o viteza foarte mare, informatiile trec cu miile pe langa noi, nu avem timp nici macar pentru doua minute de relaxare.loading...

Adauga un comentariu