Local

Un sofer crita de beat s-a blocat pe trecerea de pietoni

Publicat: 11 mai 2016
1

Un conducator auto a fost depistat stationand pe trecerea de pietoni fiind sub influenta bauturilor alcoolice. La data de 11 mai, în jurul orelor 07:00, politistii locali care se aflau in zona Tatarasi, au sesizat un autotuturism care stationa pe trecerea de pietoni situata pe strada Ion Creanga. Acestia au procedat la legitimarea conducatorului auto, ocazie cu care a reiesit faptul ca se numeste I. N., de 23 ani, domiciliat în judetul Iasi. Având în vedere faptul ca persoana mentionata emana halena alcoolica, la fata locului a fost solicitata o patrula din cadrul Politiei Rutiere si în urma testarii cu aparatul Drager a fost indicata o concentratie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Cazul a fost preluat de lucratorii din cadrul Biroului Politiei Rutiere pentru continuarea cercetarilor si dispunerea masurilor legale ce se impun în acest caz”, au declarat reprezentantii Politiei Locale Iasi. Totodata, mai multi soferi au fost sanctionati contraventional cu amenda în valoare de 250 lei si puncte penalizare conform ordonantelor privind circulatia pe drumurile publice, deoarece au oprit masinile în statiile RATP, fapt ce a îngreunat circulatia mijloacelor de transport public în comun.
Comentarii
  • Se spune ,,beat criţă,, , tot aşa cum se spune ,,beat mort,, şi nu aşa cum se obişnuieşte, în mod eronat, ,,criţă de beat,, , sau ,,mort de beat,, . Sunt expresii vechi, consacrate în limba română, întrucât şi beţia este ceva ,,consacrat,, în naravurile umane.

Adauga un comentariu